Szilárda
0 °C
6 °C

Öt éves kisfiú bábáskodott húga születésénél

2003.11.08. 11:38
Megmentette születő testvére életét egy öt éves angol kisfiú. A bátor gyerek letekerte a köldökzsinórt az újszülött nyakáról és törölközőbe csavarta kishúgát, akinek anyja otthonukban adott életet. Az anya és csecsemője mindketten egészségesek.
Egy öt éves angol kisfiú segétkezett kishúga világra jövetelénél, miután édesanyja váratlanul vajúdni kezdett ayrshire megyei otthonuk fürdőszobájában - adta hírül az Ananova. Az ifjú Connor Young azonnal felrohant az emeletre, mikor 26 éves anyja fájdalomsikolyait meghallotta. Debbie Young saját elmondása szerint nem volt tisztában saját terhességével, ami pedig már nyolc hónapon is túl volt.

A szülés gyorsan lezajlott, pár perccel az első összehúzódások után egészséges kislányt tarthatott karjaiban a bábáskodó gyerek. A kisfiú végig beszélt anyjához, eszméleténél tartva ezzel a földön fekvő nőt, majd letekerte a köldökzsinórt az újszülött nyakáról és törölközőbe csavarta kishúgát, hogy melegen tartsa - ezzel gyakorlatilag megmentve testvére életét. Aztán felhívta nagyanyját, aki értesítette a mentőket.

A kiérkező ápolók együtt találtak rájuk, ahogy a kisfiú kényelembe helyezte anyját és újdonsült testvérét. Courtney 3,5 kilogrammal született és teljesen egészséges, mint azt később az irvine-i Ayrshire Központi Kórházban megállapították, ahol pár napig megfigyelés alatt tartották az anyát és a kis Courtney-t. Connor, aki mellesleg epilepsziában szenved, nagyanyjánál töltötte ezt az időt. Anyja később a sajtónak nyilatkozva elmondta, nem boldogult volna a "kis hős" segítsége nélkül.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft