Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Miklós
1 °C
4 °C

Saját csecsemőjét 'találta' meg

2001.03.06. 12:39
Feltehetően saját gyermeke születését akarta eltitkolni az a lány, aki egy útelagázsnál talált gyerekként adott át a mentősöknek egy csecsemőt. Az egyik szendehelyi orvos lányát ugyanabba a kórházba szállították, mint a "talált" újszülöttet.
Megtalálták az anyját annak az állítólag meztelenül talált csecsemőnek, akit az előzetes hírek szerint hétfőn a szendehelyi orvos lakásában adott le egy házaspár, az anya személyéről azonban a család kérésére (s mert bűncselekmény nem történt) a rendőrség nem adhat tájékoztatást - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Kaszás Ottó rendőrőrnagy elmondta: az egyik szendehelyi orvos lánya arról tájékoztatta a rendőrséget, hogy egy 55 év körüli férfi és nő újszülött kislányt adott át neki azzal, hogy a csecsemőt a 2-es út nőtincsi elágazójánál találták. Azért éppen ebbe a házba csöngettek be - magyarázták a lány szerint -, mert úgy tudják, itt orvos lakik.

A lány elmondta: beszaladt a babával a lakásba, s mire visszajött, a két embert már nem látta sehol. Hívta a mentőket, akik ellátták az újszülött kislányt, s mindjárt a Szendehelyi Katika nevet adták neki.

A titoktartással kezelt ügyről az MTI megtudta: az orvos lánya által előadottak kezdettől zavarosnak tűntek. A kisbaba ugyanis nem volt kihűlve, mint a szabadban talált csecsemők általában, teste tiszta, sem sár, sem más szennyeződés nem volt rajta. Mi több, az orvosi vizsgálat során az is kiderült, hogy a babát valaki már megteáztatta.

Ugyanakkor megtalálásának állítólagos helyén közlekedő autóbuszok vezetőinek egyike sem észlelt a helyszínen csődületet, amiről a kitalált "megtalálók" ugyancsak beszámoltak. Az anya ugyanis maga az orvos lánya, aki feltehetően ezzel a mesével próbált megszabadulni újszülöttjétől. Ez magyarázza azt a rendőrségi állítást is, hogy bűncselekmény nem történt.

A lányanyát a váci kórházba szállították, ahová kisbabája is került.