Gerzson
-3 °C
3 °C

Békát hozott a gólya

2004.06.28. 16:54
Iráni sajtóhírek szerint békát szült egy asszony. A feltételezések szerint akkor juthatott egy ebihal a testébe, amikor a nő egy koszos tóban úszott. A kétéltűre több orvosi vizsgálat is vár.
A békát szülő asszony esetéről az Etemaad című iráni napilap számolt be, idézve orvosokat, akik azt állítják, az állatnak emberi jellegzetességei is vannak.

A lap által ismertetett feltételezések szerint akkor juthatott az ebihal egyelőre ismeretlen körülmények között az asszony testébe, amikor a nő egy koszos tóban úszott. A nő Iransárban, Irán délkeleti részén él, két gyermek anyja - állítja a lap.

A békára alapos genetikai és anatómiai vizsgálatok várnak, Dr. Aminifard klinikai biológus úgy nyilatkozott az iráni lapnak, hogy "már megjelenésében is vannak emberi jelegzetességek, például az ujjak formája, a nyelv mérete és alakja."

Az orvostörténet több hasonló esetet is számontart - jegyzi meg a hírrel kapcsolatban a BBC. Az egyik legismertebb a német Catharina Geissleriné, aki még a 17. században, mint a "varangyot okádó asszony" vált híressé. Amikor 1662-ben meghalt, a testét felboncoló orvosok nem találtak arra utaló jeleket, hogy valaha állatok éltek volna benne.