Ágnes
-1 °C
2 °C

Koporsóval a bankba

2003.07.23. 10:36
Áltemetési menet élén, bérelt siratóasszonykarral, koporsóban szállította készpénzét Bagdadban egy dúsgazdag iraki üzletember, nehogy kirabolják.
Mohamed al-Timimi a "tranzakcióhoz" a minibuszt - annak tetejére került a koporsó - és a siratóasszonyokat Bagdad al-Kiffah negyedében bérelte, ahol a pénzváltó irodák működnek, és ahol nagyon gyakoriak a fegyveres rablások pénzszállítók ellen. Mivel al-Timimi nagyösszegű dollárt vitt a pénzváltóhoz, a biztonság végett temetésnek álcázta a pénzügyi műveletet.

Amikor a zokogó siratóasszonyok kísérte minibusz megérkezett a pénzváltóhoz, a koporsót méltóságteljesen leemelték a busz tetejéről, bevitték az épületbe és ott megtömték iraki pénzjegyekkel - amelyeken mellesleg még mindig Szaddám Huszein megdöntött elnök képe díszeleg.

Ezután a koporsó általános részvét közepette folytatta útját a minibusz tetején - csak éppen nem a temetőbe, hanem a vállalkozó irodáiba, kijátszva ilymódon a mindenütt leselkedő, de erről a manőverről mit sem sejtő bűnözőket.

A lap értesülése szerint egyébként a módszert a feloszlatott Baasz Párt rejtőzködő volt vezetői is használják: hogy kibújjanak az amerikai-brit erők ellenőrzése alól, bebújnak egy koporsóba és abban közlekednek Irak különböző pontjai között.