Sára, Márió
2 °C
6 °C

Lelőtték a bagdadi állatkert oroszlánjait

2003.04.22. 07:42
Lelőtték az amerikai katonák a bagdadi állatkertből kiszabadult négy kiéhezett oroszlánt, mert a ragadozók veszélyt jelentettek az emberekre. Az állatkertben csak néhány jószág maradt: az állomány jelentős részét a fosztogatók széthordták Szaddám Huszein elnök rendszerének bukása után.
A napok óta nem etetett, éhségtől felajzott nagymacskák - három hím és egy nőstény - mancsaikkal valósággal kikaparták ketrecük hátsó falát, s kiszöktek - mondta Matthew Oliver, a harmadik lövészhadosztály őrmestere a Reuters hírügynökségnek.

Széthordták az állományt

Két állat támadólag lépett fel az amerikai katonákkal szemben, akik kénytelenek voltak lelőni a vadállatokat. A bagdadi állatkert állományának jelentős részét a fosztogatók széthordták Szaddám Huszein elnök rendszerének bukását követően, s gyakorlatilag csak hét oroszlán és két tigris maradt a ketrecekben: e ragadozókat valószínűleg túl veszélyes zsákmánynak ítélték a tolvajok.

Most két tigris és három oroszlán maradt az állatkertben, néhány más állat mellett, amelyek a héten már élelemhez jutnak több mint tíz nap szünet után, ugyanis Bagdadba megérkezett a kuvaiti élelemadomány. A bagdadi állatkert vezetésének kérésére a kuvaiti kormány két hétre elegendő romlandó és egy hónapra elég száraz élelemből álló segélyszállítmányt küldött az iraki fővárosba.

Őrzik az állatokat

A bagdadi állatkertet most már egy amerikai egység és négy harcjármű védi a további fosztogatásoktól, s a gondozók is ellátják már a megmaradt állatokat. A hét végén két barnamedve is visszakerült a bagdadi zoo-ba.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft