Auguszta
-7 °C
0 °C

Hat és fél év börtönre ítéltek egy volt rendőrt

2002.09.23. 15:34
Rablás, zsarolás és betöréses lopás miatt hat és fél év börtönre ítéltek egy volt rendőrhadnagyot. Bagi Péter napközben, a Parlament előtt támadt rá egy férfira, aki nem sokkal korábban 59 millió forintot vett fel egy bankfiókból. Egy másik vádpont szerint volt beosztottjával hárommillió forint értékű árut loptak egy raktárból, egy adósát pedig verőlegényekkel fenyegette meg az elítélt egykori rendfenntartó.
Hat és fél éves börtönbüntetésre ítélte rablás, zsarolás és betöréses lopás miatt Bagi Péter volt rendőrhadnagyot a Fővárosi bíróság. A bíróság Bagi öccsét rablásért négy és fél évre, egykori beosztottját lopásért két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

A Parlament előtt támadtak áldozatukra

A rablást a hadnagy egy ismeretlen társával követte el, a Parlament előtt, a nyílt utcán rabolt el 59 millió forintot egy közeli bankfiókból távozó embertől. A zsákmánnyal a rakparton autóval várakozó Bagi Gábor felé menekülő rablókat üldözőbe vette egy kormányőr, ezért elhajították a zsákmányt. A bíróság ugyan talált arra utaló adatokat, hogy a tettesek a tippet a bank egyik alkalmazottjától kapták, az elrendelt pótnyomozás azonban eredménytelen maradt.

A betörést egykori alárendeltjével Csapó László őrmesterrel követte el. A két rendőr egy felfeszített raktárból tulajdonított el hárommillió forint értékű árut. A zsarolási kísérlet vádpontja szerint Bagi Péter 1997 decemberében 150 ezer forintot adott kölcsön egy nőnek azzal, hogy januárban a kamatokkal együtt 220 ezret kap vissza.

Verőlegényekkel fenyegették

Miután az adós nem tudott fizetni, a rendőrhadnagy és erős testalkatú ismeretlenek többször bántalmazással fenyegetőztek, előbb 600 ezer forintot követeltek, majd elérték, hogy a sértett 1,8 millió forintról szóló átvételi elismervényt írjon alá, és ha nem tud fizetni, szigetszentmiklósi ingatlanát kell átadnia Bagi Péternek.

Önkényesen elvett egy járművet

A vádlottak tagadták bűnösségüket az eljárásban, a védelem pedig felmentésüket kérte, ám a bíróság számos terhelő tanúvallomás és szakértői vélemény alapján első és másodfokon egyaránt bizonyítottnak látta bűnösségüket. Bagi Péter ellen jelenleg másodfokon van folyamatban egy másik büntetőper, amelyben jármű önkényes elvételével és közokirat-hamisítással vádolják. Abban az ügyben ez év júliusában a Budai központi Kerületi Bíróság első fokon nem jogerősen két év börtönbüntetésre ítélte a volt rendőrtisztet.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!