Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Négy halott egy frontális ütközésben

2004.05.18. 13:20
Az elsődleges vizsgálatok szerint a vétlen Wartburgban utazott az a négy ember, aki életét vesztette Baja határában történt balesetben. A tragédia az eddigi megállapítások szerint úgy történt, hogy egy személykocsi ismeretlen okból váratlanul a másik sáv felé vette az irányt, majd az úttest közepén összeütközött egy szembe haladó autóval.
Az 51-es főút Baja és Érsekcsanád közti szakaszán, a 155-ös kilométerszelvénynél kedden hajnalban egy Wartburg és egy Ford típusú személyautó eddig ismeretlen okból frontálisan karambolozott.

Az elsődleges vizsgálatok szerint a vétlen Wartburgban utazott az a négy ember, aki életét vesztette Baja határában történt balesetben - közölte az MTI-vel a rendőrség.

A tragédia az eddigi megállapítások szerint úgy történt, hogy egy személykocsi ismeretlen okból váratlanul a másik sáv felé vette az irányt, majd az úttest közepén összeütközött egy szembe haladó autóval - közölte a Bács-Kiskun megyei rendőrfőkapitányság szóvivője, Hortobágyi István őrnagy.

Mint elmondta, a vétlen kocsiban ülő öt férfi közül négy a helyszínen meghalt, egy pedig súlyosan megsérült. Súlyosan megsérült a balesetet feltételezhetően előidéző vezető is, aki egyedül utazott. A sérülteket és az elhunytakat tűzoltók szabadították ki a két autó roncsai közül. A két sérültet a mentők súlyos, életveszélyes állapotban szállították kórházba - közölte a mentőszolgálat megyei ügyeletese.

A baleset miatt az 51-es főút Baja-Sükösd közötti szakaszán több órán át tartó teljes útzár volt, amit háromnegyed 10 tájban oldottak fel.