Valér
-2 °C
0 °C

Életfogytiglant kapott a bajonettes testvérgyilkos

2008.09.25. 12:30
Életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték az egyik testvérét halálosan, másikat könnyebben megsebesítő férfit.

Egyik öccsét halálosan, másik testvérét könnyebben megsebesítette egy katonai bajonettel az a kiszombori férfi, akit emiatt csütörtökön jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla.

A Gyurisné Komlóssy Éva bíró vezette tanács több emberen elkövetett emberölés kísérletében mondta ki bűnösnek a férfit, s úgy döntött legkorábban harminc év múlva szabadulhat büntetéséből. A többször büntetett, 49 esztendős Szalontai Sándor, felesége 1992-es meggyilkolását követően, 2000-ben szabadult a börtönből, rendszeresen jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztott, ilyenkor agresszíven viselkedett.

2008. január 11-én is több liter bort ivott, estére erősen leittasodott. A férfi délután hazaérkezve bement testvérei szobájába, akiket már két nappal az eset előtt azzal fenyegetett, hogy leszúrja őket. A vádlott egyik testvérére támadott egy 19,5 centiméter pengehosszúságú késsel. Mellkasa felé szúrt, ám csak könnyebb sérülést okozott, köszönhetően annak, hogy a férfinak sikerült egy piszkavassal védekeznie.

Ezt követően a vádlott másik öccse ellen fordult, aki a szobában az egyik ágyon aludt. A férfi a késsel a védekezésképtelen testvérét olyan erővel szúrta mellkason, hogy az egyik bordájából letört egy két és fél centiméteres csontszilánk. A szakértők szerint a férfi életét még a rövid időn belül érkező orvosi segítség sem tudta volna megmenteni. A vádlott a gyilkosságot követően kocsmába ment, ahol a kiérkező rendőrök elfogták, s kabátja ujjában megtalálták a bajonettet.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!