Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Öten haltak meg egy nap alatt az utakon

2005.10.01. 11:02
Az elmúlt 24 órában öten vesztették életüket közúti balesetben és 27-en megsérültek. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság felhívja az autósok figyelmét, hogy az őszi útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek.
Pénteken késő este Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Mátészalkán történt halálos közlekedési baleset.

Egy BMW személyautó nekiütközött egy út szélén álló autónak, majd az előtte haladó Audi személygépkocsinak, ez utóbbi pedig az ütközés következtében egy álló kocsinak, majd pedig egy szemben közlekedő másik személygépkocsinak csapódott. A szétrepülő gépkocsi-darabok betörték egy szintén az út szélén álló autó ablakát - mondta el Dobson Tibor az OKF szóvivője szombaton.

A balesetben a vétlen Audi sofőrje és egyik utasa meghalt, másik utasa súlyos sérülést szenvedett. A balesetet okozó BMW vezetője és az egyik álló autóban ülő férfi könnyebben megsérült.

Nem sokkal szombat reggel 7 óra előtt Szolnok belvárosában is baleset történt, amikor egy személyautó fának csapódott, a jármű vezetője a helyszínen életét vesztette.

Fejér megyében is baleset történt, nem sokkal reggel 8 óra előtt, ott két autó és egy kisteherautó karambolozott, a balesetben egy ember meghalt, kettő megsérült.

Nem adta meg az elsőbbséget egy szemből érkező járműnek szombaton a 81-es főút Mór és Felsődobos közötti szakaszán egy személyautó vezetője. A vétlen autó vezetője azonnal meghalt, a másik kocsi sofőrjét súlyos sérüléssel szállították kórházba.