Edina
-12 °C
-3 °C

Egy terhes asszony is meghalt a csehországi balesetben

2004.12.13. 10:06
Hat ember vesztette életét és öten különböző mértékű sérüléseket szenvedtek Csehországban, amikor egy pihenőhelyről kiforduló autóbuszt egy kamion elsodort. Hat ember szörnyethalt, amikor az oldalára forduló busz rájuk zuhant.
A baleset éjfél után történt a D1 autópályán, Domasov település közelében, mintegy 30 kilométerre Brünntől. A szerencsétlenség akkor következett be, amikor a Prága-Kassa vonalon közlekedő autóbusz a Devet krízu (Kilenc Kereszt) elnevezésű pihenőhelyről kifordult az autósztrádára, s egy ott haladó kamion hátulról elsodorta - közölte Dagmar Bartoníková dél-morvaországi rendőrségi szóvivő.

Az autóbusz, amelyen a baleset idején 18 személy utazott, az ütközés következtében az árokba fordult, s később daruval kellett kiemelni. Azok az utasok haltak meg, akik az ütközés következtében kiestek az ablakon, és az oldalára forduló busz agyonnyomta őket.

A hatóságok eddigi ismeretei szerint mind a hat áldozat, amelyek között egy terhes asszony és egy egyéves kisgyermek is van, szlovák, illetve cseh állampolgár. A sérülteket a brünni kórházakba szállították. Könnyebb csonttörésekről, zúzódásokról van szó, s egyikük élete sincs veszélyben - mondta a közszolgálati prágai rádiónak Pavel Urbának, a dél-morvaországi mentőszolgálat vezető orvosa.

A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja. Azt egyelőre nem közölték, hogy a kamion vagy pedig az autóbusz vezetőjét hibáztatják-e a súlyos balesetért. Az autóbusz a szlovákiai Granus-Trans cégé volt, amely rendszeres járatot üzemeltetett a Prága-Kassa-Prága vonalon.