Virág
0 °C
2 °C

Tíz áldozata is lehet a balástyai rémnek

2003.02.18. 08:59
Pótnyomozást rendeltek el Sz. Zoltán balástyai lakos ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy öt nőt ölt meg. A Délmagyarország információi szerint ugyanakkor nem zárható ki, hogy 1998-99 környékén a balástyai tanyavilágban eltűnt prostituáltakat is Sz. Zoltán ölte meg.
Pótnyomozást rendeltek el Sz. Zoltán balástyai lakos ellen, akit a rendőrség tavaly márciusban tartóztatott le, és azzal gyanúsít, hogy öt nőt ölt meg - írja a Népszabadság. A rendőrség az ügyészség kérésének megfelelően kiegészíti a nyomozati anyagot, és hamarosan visszajuttatja azt az ügyészségre. Ebben további áldozatokról várhatóan nem lesz szó.

Szeptemberben Sz. Zoltán minden eddigi vallomását visszavonta. Az alföldi tanyavilág réme, aki már egy hatodik áldozatról is mesélt, most kijelentette, két férfi kényszerítette a bűntettek elkövetésére. Azt állítja, hogy őt is és élettársát is életveszélyesen megfenyegette a tett valódi két elkövetője, egy román és egy magyar férfi, hogy vállalja magára a bűncselekményeket.

A közelmúltban vallomásának visszavonását is visszavonta. A Szegeden megjelenő Délmagyarország hétfői számában még azt írta: a rendőrség nem zárja ki, hogy a 35 éves férfi gyilkolta meg azokat a prostituáltakat is, négyet vagy ötöt, akik Balástya környékén 1998-99-ben tűntek el nyomtalanul. Ha ez bebizonyosodik, pontosabban a férfit sikerül vallomásra bírni, akkor a sorozatgyilkos áldozatainak száma elérheti, sőt meghaladhatja a tízet, ami a magyar kriminalisztika történetében példa nélküli.