Jenő
9 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Öt nő megölését ismerte be a balástyai sorozatgyilkos

2002.05.24. 13:21
Újabb két nő megölését ismerte be az a 34 éves balástyai férfi, akit már három nő meggyilkolásával gyanúsítanak. Egyik áldozatának holttestét pénteken délelőtt megtalálták, két másik nő tetemét az általa megjelölt helyeken, Balástya külterületén nagy erőkkel keresik.
A balástyai sorozatgyilkos néven elhíresült férfi újabb áldozatát találták meg a rendőrök - értesült a HavariaPress. Ez már a negyedik nő, akit ő ölt meg. Mint azt korábban hírül adtuk, a Csongrád megyei férfi 3 nő meggyilkolását már beismerte.

Az MTI beszámolt arról, hogy Kumbor Tibor alezredes, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság osztályvezetője pénteken a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján elmondta: az előző három holttestet az utóbbi hetekben a gyanúsított útmutatásai alapján megtalálták Balástyán.

Az előzetes letartóztatásban lévő férfi tetteinek okáról továbbra sem hajlandó beszélni.

Miért haltak meg a nők?

Az okokkal kapcsolatosan nem csak a rendőrség, a balástyai lakosok is találgatnak. A faluban a legfőbb téma a sorozatgyilkos, akiről eddig azt lehet tudni, hogy három fiatal nőt gyilkolt meg. Ő ölt meg egy 1998 tavaszán eltűnt 35 éves nőt, egy 1998 nyarán eltűnt 18 éves lányt, valamint egy 19 éves lányt, akit 2001 augusztusa óta kerestek hiába.

Találgatások

A találgatások alapját az indíték, illetve annak "hiánya" okozza. A rendőrségi tájékoztatás szerint pusztán anyagi érdekek vezérelték, de a falubéliek közül sokan azt hiszik: a lányok a prostitúció áldozatai.

Tény, hogy a rendőrség pár napja megtalálta a balástyai sorozatgyilkos harmadik áldozatát is, akit több éve gyilkoltak meg. A gyanúsított helybéli férfi már korábban beismerte, hogy ő követte el a gyilkosságokat: egy tanyára csalta a nőket, ahol végzett velük. A gyilkos csak egyiküktől tudott pénzt elvenni.

A rendőrség feltételezi, hogy a férfi nem egyedül követte el a gyilkosságokat, de a tettes nem fedte fel társa kilétét.