Ákos, Bátor
4 °C
11 °C

Üvegházra zuhant a sárkányrepülő

2003.05.27. 14:59
Azonnal szörnyethalt az a férfi, aki motoros sárkányrepülőjével egy üvegházra zuhant Balástya határában kedden. Egyelőre nem tudni, mi okozta a balesetet.
A tragikus légibaleset kedden kora délután történt a dél-alföldi településen. A sárkányrepülőt irányító középkorú domaszéki vállalkozó délután fél egy körül szállt fel gépével a szegedi repülőtérről. Balástya határába érve a szemtanúk szerint több kört írt le a levegőben, majd egy újabb manőverbe kezdett. Ekkor azonban leszakadt a gép szárnya, amely egy közeli üvegház mellé esett. Az irányíthatatlanná váló repülő ekkor utasával szintén zuhanni kezdett, s a roncsok a szerencsétlenül járt férfival együtt 50 méterrel arrébb az üvegházakba csapódtak be.

A lezuhant géproncs ki is gyulladt, a tüzet azonban a szomszédok még a tűzoltók kiérkezése előtt eloltották. A hírügynökség értesülései szerint sem az időjárási körülmények, sem pedig motorhiba nem okozhatta a szerencsétlenséget. A rendőrség jelenleg a Polgári Légibiztonsági Szolgálat és a Polgári Légik özlekedési Hatóság szakembereit várja a légibaleset helyszínére.