Árpád
-2 °C
3 °C

Nem találják a balástyai sorozatgyilkos két áldozatát

2002.05.28. 15:16
Egyelőre hiába keresi a rendőrség annak a két nőnek a holttestét, akiket nagy valószínűséggel a balástyai sorozatgyilkos ölt meg. A férfit korában három nő meggyilkolásával gyanúsították, de nemrégiben bevallotta, hogy másik két nő is az áldozatai között van. A gyanúsított továbbra sem beszél arról, hogy miért ölt.
Újabb két gyilkosságot ismert el néhány napja a balástyai sorozatgyilkos néven elhíresült férfi, akit előzőleg három nő meggyilkolásával vádoltak. Vallomásában megnevezte azokat a helyeket, ahol a rendőrök megtalálhatják a holttesteket. A keresés azonban eddig eredménytelen.

Elásta, tóba dobta

Jelenleg két markológéppel végzik a kutatást abban a balástyai szilvásban, ahol a 34 éves gyanúsított - elmondása szerint - elásta az egyik áldozatát - nyilatkozta az MTI-nek Bárány Zoltán, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden.

A férfi vallomásában azt állította, hogy a másik nő tetemét egy környékbeli bányatóban rejtette el. Eddig ott sem járt sikerrel a keresés. A nyomozók most a hamarosan a helyszínre érkező katonai búvárok segítségétől remélnek sikert.

Eddig öt gyilkosságot ismert el

Mint arról korábban beszámoltunk, az előzetes letartóztatásban lévő gyanúsított márciusban és áprilisban összesen három nő meggyilkolását ismerte el. Vallomása szerint megölt egy 1998 tavaszán eltűnt 35 éves asszonyt, egy néhány hónappal később eltűnt 18 éves lányt és egy 19 éves lányt, akit 2001 augusztusa óta kerestek.

Két hete azzal állt elő a férfi, hogy megölt egy negyedik nőt is, és megmutatta, hová rejtette el. A bányatónál azóta folyik a kutatás. Közben a gyanúsított elismert egy újabb, immár ötödik gyilkosságot is.

A rendőröknek azt mondta, hogy a testet egy már régóta használaton kívül lévő szilvásban ásta el. Útmutatása nyomán folyik a kutatás azon a helyszínen is.

Tapogatóznak

A rendőrség korábban feltételezte, hogy a tettest pusztán anyagi érdekek vezérelték, de a falubéliek közül sokan azt hiszik: a lányok a prostitúció áldozatai. Talányossá teszi az ügyet az is, hogy a gyilkos csak egyiküktől tudott pénzt elvenni. A rendőrség feltételezi, hogy a férfi nem egyedül követte el a gyilkosságokat, de a tettes nem fedte fel társa kilétét, és mindeddig nem adott magyarázatot tetteinek elkövetésére.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?