Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Három fogoly szökött meg Győrben

2003.07.15. 14:55
Két magyar és egy lengyel fogoly szökött meg a győri rendőrkapitányságról. Kettejüket viszonylag gyorsan elfogták, társuk azonban kereket oldott.
A szökevények kedden hajnalban, három és négy óra között, a falat kibontva szöktek meg.

A három szökevény közül ketten már visszakerültek a fogdába, harmadikuk azonban elmenekült. Az utóbbi férfi betörés, súlyos testi sértés és más bűncselekmények miatt került előzetes letartóztatásba.

A vizsgálat eddigi állása szerint a három fogoly szökését emberi mulasztás tette lehetővé. Értesülések szerint egy vasrúddal bontották ki a falat a foglyok, akik mintegy 40 x 40 centiméteres lyukat vájtak, majd a tető irányában elmenekültek.

A veszélyesnek tartott lengyel bűnözőt a szlovák határhoz közel fogták el, Vámosszabadi térségében. Őt több fegyveres rablással gyanúsítják, jelenleg Sopronkőhidán tartják fogva.

A másik elfogott férfit drogkereskedelemmel gyanúsítják, őt Győr belvárosában csípték el. A még szökésben lévő 40 éves férfit a megye rendőrei, határőrei és polgárőrei is nagy erőkkel keresik.

Összeállítás a fogolyszökésekről 2003-ban:
Január 5. - A XIII. kerületi Nyírő Gyula Kórházból megszökött egy 17 éves, rablás miatt letartóztatott fiatalember. Január 7-én Zalaegerszegen elfogták.

Április 8. - A budapesti Árpád kórházból megszökött egy 28 éves fogva tartott férfi. Az őrzésére kirendelt rendőrök figyelmetlenségét kihasználó férfi 1999 decemberében már megszökött a rendőrség Teve utcai székházából. 2003. május végén elfogták Budapesten.

Június 22. - A Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet Venyige utcai épületéből megszökött két fogoly. A börtönből menekülő elítéltek közül az egyiket a rendőrök elfogták.

Június 22. - Egy szegedi kórházból megszökött egy őrizetben lévő - az Interpol által kábítószerrel való visszaélés alapos gyanúja miatt körözött, majd elfogott - 43 éves, szerb-montenegrói férfi.