Sára, Márió
2 °C
6 °C

Halálos buszbaleset és gyalogosgázolás a fővárosban

2005.11.14. 10:00
Két súlyos balesettel kezdődött a hét a fővárosban. Távolsági busszal ütközött egy Volkswagen személyautó a XVI. kerületben, a sofőrt holtan emelték ki a tűzoltók a kocsi roncsaiból, utasát súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A Gellért téren gyalogost gázolt egy villamos.

Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt Budapesten. A baleset hétfő hajnalban a XVI. kerületben történt a Rákosi út és a Rákóczi út kereszteződésében, értesült a HavariaPress. A karambol pontos részleteiről egyelőre keveset tudni, annyi bizonyos, hogy a Rákosi úton haladó távolsági autóbusz elé egy Volkswagen személyautó kanyarodott és a busz sofőrje már nem tudta elkerülni az ütközést, tudta meg az Index a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletesétől.

A balesetben az autó 59 éves sofőrje életét veszítette, míg utasát súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Megyesi Mihály, a Fővárosi Tűzoltóság ügyeletes alezredese az MTI-nek elmondta, hogy a tűzoltókat az autóba szorult két sérült kimentéséhez riasztották, azonban az egyik utason már nem tudtak segíteni.

A busz utasai közül a HavariaPress információi szerint senki sem sérült meg.

"Gázolt" a villamos a Gellért téren

Az Index információi szerint gyalogost gázolt Budán, a Gellért téren egy villamos hétfőn reggel. A Szabadság híd közelében történt balesetről kezdetben csupán annyit lehetett tudni, hogy egy Móricz Zsigmond körtér felé tartó villamos alá került egy járókelő, akit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

Délelőtt a BRFK sajtóügyeletétől azt az információt kaptuk, hogy valóban súlyos sérülést szenvedett egy 23 éves egyetemista a Gellért szálló előtt, amikor az Erzsébet híd felől érkező villamos oldalának nekiszaladt. A fiatalember orrcsonttörést szenvedett, a forgalom fél kilenc körül állt helyre.