Zelma, Rajmund
7 °C
11 °C

Ködbalesetek országszerte

2003.01.16. 10:59
Nyolc jármű csúszott össze Kiskunhalas és Tompa között az 53-as főúton csütörtök reggel. A tömegkarambolban három kamion, egy mikrobusz és négy személyautó csapódott egymásnak feltehetően a rossz látási viszonyok miatt. A szerencsétlenségnek egy súlyos és egy könnyű sérültje van. A Borsod megyei Tálya közelében súlyos közlekedési baleset történt, az életveszélyes állapotban lévő sérültet mentőhelikopterrel szállították kórházba. Nógrádban buszmegállóba rohant egy lengyel kamion.
Sorozatos ütközések történtek csütörtökön reggel az 53-as főút 74-es kilométerszelvényénél - tudta meg az Objektív Hírügynökség Hortobágyi Istvántól, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől.

Tömegkarambol

A köd, a csúszós út és a figyelmetlenség együttesen okozta, hogy percek alatt négy helyszínen is egymásba csúsztak az autók Tompa és Kiskunhalas között. Először egy magyar rendszámú kamionba hátulról szaladt bele egy mikrobusz, vezetője nem használta a biztonsági övet, ezért kifejelte a szélvédőt és orrcsonttörést szenvedett. A balesetet látva a mögöttük haladó szerb kamion megállt, de az utána érkező Trabant vezetője már későn lépett a fékre, ezért a jármű alácsúszott a kamion pótkocsijának.

A sofőr könnyű sérülésekkel megúszta a balesetet. Szintén a balesetek miatt lassított egy jugoszláv rendszámú Ford személygépkocsi is, azt pedig egy későn fékező Opel tolta meg hátulról. Személyi sérülés nem történt. Még ekkor sem ért azonban véget az ütközések sorozata, néhány száz méterrel hátrább, a feltorlódott járműsor végén megálló török kamion hátuljának csúszott neki egy Renault személyautó. Utasai kisebb karcolásokkal megúszták az ütközést.

A rendőrök helyszínről-helyszínre járva igyekeznek minél hamarabb felszámolni a baleseteket, a helyszínelők tájékoztatása szerint legalább három és fél órán át félpályás útlezárásra és torlódásra lehet számítani az 53-as út 74-es kilométere közelében.

Súlyos autóbaleset Borsodban

Egy életveszélyes és egy súlyos sérültje van annak a balesetnek, amelyben egy személyautó ütközött kisteherautóval a Borsod megyei Tálya közelében - értesült a HavariaPress.

A balesetben vétkes autó sofőrje egy autóbusz előzésébe kezdett, de a manőver közben kocsijával megcsúszott és a szemközti sávban frontálisan ütközött a kisbusszal. Az autó ukrán vezetője és szintén ukrán utasa az ütközéskor kirepültek a kocsiból. A sofőr nélkül maradt autó még két további autónak is nekiütközött mielőtt megállt. Az életveszélyes állapotban lévő sérültet mentőhelikopterrel szállították kórházba.

A rendőrség Tálya és Abaújszántó között teljes útlezárás mellett szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.

Buszmegállóba rohant egy lengyel kamion Nógrádban

Egy életveszélyes sérültje van annak a balesetnek, amelyben buszmegállóba rohant egy lengyel kamion a Nógrád megyei Nagyorosziban csütörtök reggel - értesült a HavariaPress.

A kamion a határ felé tartott, amikor a feltehetően a látási viszonyoknak nem megfelelő sebesség miatt a szerelvény megcsúszott és felrohant a járdára, ahol nekicsapódott a buszmegállónak és elgázolt egy ott várakozó asszonyt. A súlyosan sérült nőt a balassagyarmati tűzoltók szabadítottak ki a kamion alól és a mentők a Balassagyarmati Kórházba szállították.

A lengyel sofőr kihallgatása jelenleg folyamatban van. A baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja a rendőrség. 2001 novenberében szintén egy lengyel kamion okozott súlyos balesetet, a Nagyoroszitól néhány kilométerre fekvő Rétságon. Akkor a szerelvény egy megállóban várakozó távolsági buszba rohant bele és a szerencsétlenségnek 5 halottja és 12 sérültje volt.