Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Heten haltak meg a hétvégén a vasi utakon

2004.09.25. 22:39
Három közlekedési balesetben heten vesztették életüket Vas megyében. A legsúlyosabb, szombat esti karambolban öten haltak meg, köztük két gyerek. Szombat hajnalban egy autó fának ütközött, vasárnap hajnalban kerékpárost gázoltak. Egy Hajdú-Bihar megyei karambolban nyolcan sérültek meg szombaton.
Öten meghaltak, ketten súlyosan megsérültek egy súlyos közlekedési balesetben szombat kora este Vas megyében, tájékoztatta az MTI-t Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

A Havariapress szerint a Bobát és Egyházashetyét összekötő úton történt a baleset, amikor egy Wartburg és egy Suzuki eddig ismeretlen okból frontálisan összeütközött. A autókban utazó három gyermek közül ketten meghaltak, harmadik társuk súlyos sérülést szenvedett. Az érintett útszakaszon teljes útzár volt.

A balesetben a helyszínen öten vesztették életüket, ketten, köztük egy gyermek, súlyos sérüléseket szenvedtek, a roncsokból való kiszabadításuk hosszú időt vett igénybe. Győrfi hozzátette, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója, Takács Zoltán, aki a csütörtöki, szintén Vas megyei baleset sérültjeit látogatta meg, szintén a helyszínre sietett.

További két halott Vas megyében

Még keresi a rendőrség azt az autóst aki halálra gázolt egy kerékpárost vasárnap délelőtt Ják és Szentpéterfa között. Az ütközés után a személygépkocsi megállás nélkül elhajtott a helyszínről. Az ötvennyolc éves férfin a helyszínre érkező mentősök már nem tudtak segíteni. A rendőrség nagy erőkkel keresi a cserbenhagyót.

Ezzel együtt ez a harmadik halálos kimenetelű baleset a hétvégén Vas megye útjain. Szombat hajnalban fának hajtott egy autó Répcelak közelében, a 85-ös főúton. Az ütközés után a volánnál ülő nő belehalt sérüléseibe.

Nyolc sérült egy másik frontális karambolban

Szombat este Berettyóújfalu és Szentpéterszeg között egy kisbusz és egy személygépkocsi frontálisan ütközött, tájékoztatta a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletvezetője az MTI-t.

A Berettyóújfalutól mintegy három kilométerre történt baleset után a tűzoltóknak három embert kellett kiszabadítaniuk a kocsikból, mondta Kozma Mihály tűzoltó százados, a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese.

Ratku Attila, a Hajdú-Bihar megyei mentőszolgálat szolgálatvezetője azt mondta, hogy a balesetben négy felnőtt és négy gyermek sérült meg.

Egy felnőtt állapota életveszélyes, két felnőtt és egy gyermek súlyos sérüléseket, míg egy felnőtt és három gyermek könnyű sérüléseket szenvedett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?