Móric
14 °C
17 °C

Heten haltak meg a hétvégén a vasi utakon

2004.09.25. 22:39
Három közlekedési balesetben heten vesztették életüket Vas megyében. A legsúlyosabb, szombat esti karambolban öten haltak meg, köztük két gyerek. Szombat hajnalban egy autó fának ütközött, vasárnap hajnalban kerékpárost gázoltak. Egy Hajdú-Bihar megyei karambolban nyolcan sérültek meg szombaton.
Öten meghaltak, ketten súlyosan megsérültek egy súlyos közlekedési balesetben szombat kora este Vas megyében, tájékoztatta az MTI-t Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

A Havariapress szerint a Bobát és Egyházashetyét összekötő úton történt a baleset, amikor egy Wartburg és egy Suzuki eddig ismeretlen okból frontálisan összeütközött. A autókban utazó három gyermek közül ketten meghaltak, harmadik társuk súlyos sérülést szenvedett. Az érintett útszakaszon teljes útzár volt.

A balesetben a helyszínen öten vesztették életüket, ketten, köztük egy gyermek, súlyos sérüléseket szenvedtek, a roncsokból való kiszabadításuk hosszú időt vett igénybe. Győrfi hozzátette, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója, Takács Zoltán, aki a csütörtöki, szintén Vas megyei baleset sérültjeit látogatta meg, szintén a helyszínre sietett.

További két halott Vas megyében

Még keresi a rendőrség azt az autóst aki halálra gázolt egy kerékpárost vasárnap délelőtt Ják és Szentpéterfa között. Az ütközés után a személygépkocsi megállás nélkül elhajtott a helyszínről. Az ötvennyolc éves férfin a helyszínre érkező mentősök már nem tudtak segíteni. A rendőrség nagy erőkkel keresi a cserbenhagyót.

Ezzel együtt ez a harmadik halálos kimenetelű baleset a hétvégén Vas megye útjain. Szombat hajnalban fának hajtott egy autó Répcelak közelében, a 85-ös főúton. Az ütközés után a volánnál ülő nő belehalt sérüléseibe.

Nyolc sérült egy másik frontális karambolban

Szombat este Berettyóújfalu és Szentpéterszeg között egy kisbusz és egy személygépkocsi frontálisan ütközött, tájékoztatta a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletvezetője az MTI-t.

A Berettyóújfalutól mintegy három kilométerre történt baleset után a tűzoltóknak három embert kellett kiszabadítaniuk a kocsikból, mondta Kozma Mihály tűzoltó százados, a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese.

Ratku Attila, a Hajdú-Bihar megyei mentőszolgálat szolgálatvezetője azt mondta, hogy a balesetben négy felnőtt és négy gyermek sérült meg.

Egy felnőtt állapota életveszélyes, két felnőtt és egy gyermek súlyos sérüléseket, míg egy felnőtt és három gyermek könnyű sérüléseket szenvedett.