Menyhért, Mirjam
18 °C
32 °C

Villamos ütközött autóbusszal

2002.12.04. 21:01
Egy ember meghalt abban a balesetben, amikor a 62-es villamosba oldalról nekiment egy csuklós autóbusz a X. kerületben.
A Fehér út és a Gyógyszergyár utca kereszteződésében történt balesetben húszan megsérültek, közülük többen súlyosan - értesült a HavariaPress. A baleset részleteiről annyit tudni, hogy a busz eleje szétszakadt, és a sofőr bezuhant a jármű alá; életét nem sikerült megmenteni.

A 61-es busz ütközött a 62-es villamossal

Fotó: Fővárosi Tűzoltó-parancsokság
A rendőrség tájékoztatása szerint a 61E számú autóbusz az Őrs Vezér tér felől, nagyívben balra kanyarodott a Gyógyszergyári út irányába, amikor - egyelőre tisztázatlan okból - nekiütközött az Örs Vezér tér felé haladó 62-es villamos hátsó részének.

A buszon utazók közül 19 személy, míg a villamoson utazók közül 1 személy sérült - mondta a BRFK sajtóügyeletese az Indexnek. A baleset körülményeinek vizsgálatát a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya szakértők bevonásával megkezdte.

A helyszínelés befejezéséig fennakadásra kell számítani.

"Rövid idő alatt sikerült 10 mentőautót a helyszínre irányítanunk - mondta el az Indexnek az országos mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál. - A 20 ember közül 10-en szenvedtek súlyos végtag-, mellkasi sérüléseket, illetve többeket agyrázkódásgyanúval szállítottunk be. Életveszélyes sérült nem volt. A sérülteket négy különböző fővárosi kórházban helyezték el." Csütörtök délutánra a sérültek közül már csak hét személynek kellett további kezelés miatt kórházban maradni. Közülük azonban senki sincsen életveszélyben, állapotuk kielégítő.

A főpolgármester megrendült

Demszky Gábor megrendülten értesült a mai BKV-balesetről. A főpolgármester közleményében együttérzését fejezte ki, és felajánlotta személyes segítségét a balesetben elhunyt buszsofőr hozzátartozóinak. A főpolgármester arra kérte Aba Botondot, a BKV Rt. vezérigazgatóját, hogy a közlekedési vállalat tegyen meg mindent azért, hogy a balesetben szerencsétlenül járt személyek soron kívül kapják meg az utasbiztosítással járó kártérítést.