Olivér
5 °C
8 °C

Villamos ütközött autóbusszal

2002.12.04. 21:01
Egy ember meghalt abban a balesetben, amikor a 62-es villamosba oldalról nekiment egy csuklós autóbusz a X. kerületben.
A Fehér út és a Gyógyszergyár utca kereszteződésében történt balesetben húszan megsérültek, közülük többen súlyosan - értesült a HavariaPress. A baleset részleteiről annyit tudni, hogy a busz eleje szétszakadt, és a sofőr bezuhant a jármű alá; életét nem sikerült megmenteni.

A 61-es busz ütközött a 62-es villamossal

Fotó: Fővárosi Tűzoltó-parancsokság
A rendőrség tájékoztatása szerint a 61E számú autóbusz az Őrs Vezér tér felől, nagyívben balra kanyarodott a Gyógyszergyári út irányába, amikor - egyelőre tisztázatlan okból - nekiütközött az Örs Vezér tér felé haladó 62-es villamos hátsó részének.

A buszon utazók közül 19 személy, míg a villamoson utazók közül 1 személy sérült - mondta a BRFK sajtóügyeletese az Indexnek. A baleset körülményeinek vizsgálatát a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya szakértők bevonásával megkezdte.

A helyszínelés befejezéséig fennakadásra kell számítani.

"Rövid idő alatt sikerült 10 mentőautót a helyszínre irányítanunk - mondta el az Indexnek az országos mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál. - A 20 ember közül 10-en szenvedtek súlyos végtag-, mellkasi sérüléseket, illetve többeket agyrázkódásgyanúval szállítottunk be. Életveszélyes sérült nem volt. A sérülteket négy különböző fővárosi kórházban helyezték el." Csütörtök délutánra a sérültek közül már csak hét személynek kellett további kezelés miatt kórházban maradni. Közülük azonban senki sincsen életveszélyben, állapotuk kielégítő.

A főpolgármester megrendült

Demszky Gábor megrendülten értesült a mai BKV-balesetről. A főpolgármester közleményében együttérzését fejezte ki, és felajánlotta személyes segítségét a balesetben elhunyt buszsofőr hozzátartozóinak. A főpolgármester arra kérte Aba Botondot, a BKV Rt. vezérigazgatóját, hogy a közlekedési vállalat tegyen meg mindent azért, hogy a balesetben szerencsétlenül járt személyek soron kívül kapják meg az utasbiztosítással járó kártérítést.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?