Edina
-12 °C
-3 °C

Hat halálos baleset másfél nap alatt

2003.04.20. 10:48
Szombaton hat, vasarnap reggel két ember vesztette életét közúti balesetben.
Hármas karambol történt vasárnap délelőtt az 5-ös út Pusztaszeri elágazásánál, amikor egy személyautó le akart fordulni Pusztaszer irányába és a mögötte haladó, lassító Peugeotba rohant bele hátulról egy Ford típusú személygépkocsi, közölte a HavariaPress. A balesetben egy ötéves lány súlyosan megsérült.

Karambol a vasúti átjáróban

Vasárnap reggel Mátészalkán történ halálos baleset. Egy vasúti átjáróban egy Ford Transit ütközött egy vonattal. Az autóban egy mátészalkai család utazott, az apa és két gyerek. Az apát és a három és fél éves fiát súlyos sérülésekkel szállították kórházba, a 12 éves lány pedig belehalt az ütközésbe. A szemtanúk szerint az autó a piros jelzés ellenér hajtott a vasúti átjáróba.

A kanyarban kisodródott

Egy ember meghalt, egy másik pedig súlyos sérüléseket szenvedett, amikor vasárnap hajnalban autójukkal autóbusznak ütköztek Pátyon. A baleset a település belterületén történt, amikor eddig ismeretlen okból a személygépkocsi egy kanyarban kisodródott, majd egy álló busznak ütközött. Az autóban ülők egyike a helyszínen életét vesztette. A roncsban rekedt sérültet és a holttestet tűzoltók segítségével szabadították ki.

Segédmotoros ütközött teherautónak

Helyszínen életét vesztette az a motoros, aki szombat délben egy útkereszteződésben nekirohant egy teherautónak Hajdúszoboszló belterületén. A helyi férfi motorkerékpárjával áthaladt az útkereszteződés forgalmi lámpájának szabad jelzésén, majd nekiütközött a vele szemben forgalmi okok miatt álló tehergépkocsi bal elejének. A segédmotort vezető férfi a helyszínen meghalt.

Halálos baleset a 31-es főúton

Szombat délután a 31-es főúton, Maglód és Gyömrő között két személyautó ütközött. A balesetben egy ember meghalt, ketten pedig súlyos sérüléseket szenvedtek.

Az öv nem volt bekapcsolva

Egy ember meghalt, egy pedig könnyű sérüléseket szenvedett, amikor szombat reggel autójukkal árokba hajtottak a 4-es főútnál Újfehértó térségében. A két férfi Nyíregyháza irányába tartott, amikor egy előzési manőver közben autójuk eddig ismeretlen okból megcsúszott és az út melletti árokba hajtottak. A gépkocsi 32 éves debreceni sofőrje a helyszínen életét vesztette, miután kizuhant az autóból, míg utasa könnyű sérülésekkel került kórházba. A sofőr biztonsági öve nem volt bekapcsolva a baleset bekövetkeztekor.

Három halott az M1-es autópályán

Hárman életüket vesztették, amikor szombat hajnalban autótolás közben beléjük rohant egy kamion az M1-es autópálya 22-es kilométerszelvényénél. A baleset hajnali fél háromkor történt a Budapest felé vezető oldalon. A bolgár rendszámú Opel Corsa autóban öt ember utazott, amikor műszaki problémák miatt leálltak. Hárman kiszálltak az autóból, feltehetőleg, hogy eltolják a közelben lévő benzinkútig. A kocsin akkor már nem volt világítás, csak az elakadásjelző működött, ezért nem észlelte őket időben a mögöttük érkező török kamion sofőrje.

Az autót toló nő és két férfi a helyszínen életét vesztette, míg a kocsiban maradt apa és lánya könnyebb sérüléseket szenvedett az ütközés következtében. Információink szerint a sérülteket a mentők megfigyelésre beszállították az egyik fővárosi kórházba.