Négyes karambol az Erzsébet hídon

2006.03.27. 19:58
Összeütközött négy autó hétfő reggel az Erzsébet hídon. Sérültek is vannak. Órási dugó alakult ki, mert sokáig csak egy sáv volt járható. Tíz napja hasonló baleset történt ugyanott.

Összeütközött négy személygépkocsi hétfő reggel az Erzsébet hídon; a balesetben négyen könnyebben, egy ember pedig súlyosan megsérült. A baleset súlyos, életveszélyes állapotban lévő sérültje az egyik vétlen autóban ült.

A rendőrségi ügyeleten azt közölték, hogy reggel hét óra körül három autó haladt Pestről Budára a belső sávban, mikor eddig ismeretlen okból, a híd közepén egy szemből érkező autó áttért a menetirányszerinti másik oldalra és ott frontálisan ütközött a hármas sor középső kocsijával. Az ütközés olyan erős volt, hogy a karambolos autók nekicsapódtak az elől és a hátul haladó autóknak is. A HavariaPress úgy tudja, hogy a beszorult sérülteket a tűzoltóknak kellett kivágniuk a roncsok közül, ezt azonban a rendőrségi ügyeletes nem tudta megerősíteni. A baleset helyszíni szemléje egy órán át tartott, ez idő alatt csak egy sávban, akadozva haladt a forgalom.

A környéken rögtön óriási dugó alakult ki, de a baleset miatt más szakaszokon is torlódott a forgalom, sőt a város nagyobb forgalmú útvonalán mindenhol jelentősen lelassul a forgalom. Az egyórás helyszíni vizsgálat és mentés után már csak a belső sávok voltak lezárva, de így is hatalmas a torlódás.

A rendőrség fél kilencre befejezte a helyszíni szemlét, fél tízre pedig a műszaki mentés is befejeződött, azaz megindulhatott a forgalom. Azt egyelőre nem tudni, hogy a sérültek mennyire sérültek meg. Az M1 híradójának értesülései szerint a balesetet egy feltehetőleg ittasan vezető ukrán sofőr okozta, ő tért át eddig ismeretlen okból a szemközti sávba.

Tíz napja történt egy hármas karambol az Erzsébet hídon. Akkor egy autó hátulról beleütközött az előtte haladóba és áttolta azt a szemközti sávba, ahol frontálisan karambolozott az ott szembejövővel. Abban a karambolban ketten sérültek meg súlyosan.