Sára, Márió
2 °C
6 °C

Két halott a Rábaringen

2004.05.02. 16:45
Kapcsolódók (1)
Ketten meghaltak, ketten pedig életveszélyesen megsérültek a Győr melletti Rábaringen, amikor egy amatőr rallyverseny közben frontálisan ütköztek. A baleset a pálya versenytől elzárt szakaszán történt, ahol elméletileg nem is melegíthettek volna a versenyzők és nem is a hivatalos pályabejáráskor, hanem a verseny megkezdése előtt. A versenyt a baleset után nem tartották meg.
A helyszínen meghalt két autós a Rábaring vasárnapi versenye, a VI. Persped Ezerjó Kupa előtt, amikor járműveikkel frontálisan ütköztek - jelentette az MTI. A Győr közelében található Écs melletti versenypályán a Területi Rallyesprint Bajnokság második futamán, a Lada-kupában résztvevők vesztették életüket.

A tragédia a pálya egyik futamon kívüli szakaszán következett be, a hivatalos bemelegítés után, és a veseny megkezdése előtt - tudta meg az Index a szervezőktől. A versenyzők olyan szakaszon jártak, ahova nem is mehettek volna, és a rendőrségi helyszínelés adatai szerint száz kilométeres óránkénti sebességnél is gyorsabbak voltak. Ezzel szemben a hivatalos bemelegítés - pályabejárás - három köre során a kiírás szerint legfeljebb óránként ötvennel haladhattak.

A tragédia egy olyan parabolakanyarban következett be, ahol a dőlésszög 45 fokos, így ott csak nagy sebességgel lehet közlekedni, hogy az autó le ne csússzon az útról.

A két életveszélyes sérültet a győri megyei kórházba szállították, de a szervezők közelebbit nem tudtak állapotukról mondani, a kórház pedig nem adott tájékoztatást kezelésükről.

Az Ezerjó Kupát a halálos baleset után nem tartották meg - közölték a szervezők.

A szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményükben értetlenségüknek adtak hangot, miért ment két autós a Rába-ring futamon kívüli szakaszára vasárnap, ahol halálos balesetet szenvedtek. A közlés szerint a teljesen biztonságos pályán a kiírás feltételeinek és az időtervnek megfelelően rendben lezajlott a pályabejárás, majd a szervezők és a versenyzőpárosok a rajt előtti kötelező versenyzői eligazításra és rajtszámosztásra készültek.