Jenő
-3 °C
6 °C

Nem fújt szondát a fideszes honatya

2002.12.24. 18:58
Mentelmi jogára hivatkozva nem fújta meg a szondát a hétfőn balesetet okozó fideszes képviselő. Kovács Zoltán a belvárosban ütött el egy gyalogost, de a történtek után arra sem volt hajlandó, hogy megvárja a riasztott ügyészt.
Kovács Zoltán fideszes képviselő hétfői autóbalesetét követően mentelmi jogára hivatkozva nem fújta meg az alkoholszondát és a rendőrök kérése ellenére nem várta meg a helyszínre induló ügyészt. "Dr. K.Z. a helyszínen a baleset okozásáért a felelősségét elismerte. Alkoholszondás ellenőrzése a felkínált lehetőség ellenére - mentelmi jogára tekintettel - nem történ meg. Dr. K.Z. a baleset helyszínéről a kiértesített ügyész megérkezése előtt, a rendőrség kérése ellenére eltávozott" - áll a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Fekete Zoltán, a Fidesz sajtóirodájának sajtófőnök-helyettese hétfőn az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a képviselő kérte, vegyenek vért tőle, annak bizonyítására, hogy a baleset idején nem volt ittas állapotban, a rendőrség közlése szerint azonban nem fújta meg a szondát és a helyszínre siető ügyészt sem várta meg. A BRFK közleménye szerint az országgyűlési képviselő az általa vezetett Renault típusú személygépkocsival a Budapest V. kerületi Arany János utcán haladt és az Akadémia utca kereszteződésénél ütközött össze egy a Roosevelt tér irányából a Kossuth tér felé védett útvonalon haladó személygépkocsival.

A baleset következtében a képviselő személygépkocsijával elsodort egy a kereszteződésben áthaladó gyalogost, majd az utcában parkoló autónak ütközött. A BRFK közleménye szerint a gyalogos sérülése nyolc napon belül gyógyuló.

Fekete Zoltán, a Fidesz sajtóirodájának sajtófőnök-helyettese hétfőn a balesetet úgy írta le: egy gépkocsi hátulról Kovács Zoltán autójának koccant, s a lökés következtében a képviselő járműve elsodort egy gyalogost, aki könnyebb sérülést szenvedett. Hozzátette: Kovács Zoltán maga hívta a mentőket a sérülthöz.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?