Illés
17 °C
28 °C

Magyar zarándokok súlyos balesete Boszniában

2008.03.25. 14:44
Súlyos balesetet szenvedett egy magyar zarándokokat szállító autóbusz kedd hajnalban Bosznia-Hercegovinában.

Kedd hajnalban súlyos balesetet szenvedett egy magyar zarándokokat szállított autóbusz Bosznia-Hercegovinában. A baleset Szarejevótól 50 kilométerre északnyugatra fekvő Kakanj környékén történt, számolt be az Earth Times a DPA hírügynökségre hivatkozva.

Juhász Zoltán szarajevói magyar konzul tájékoztatása szerint a hercegovinai Medjugorje katolikus zarándokhelyre tartó busz sofőrje elaludt a volánnál, áttért a szemközti sávba, ahol összeütközött egy szembejövő busszal. A csaknem frontális ütközéstől mindkét busz összeroncsolódott, főleg az oldaluk szakadt fel.

A boszniai busz egyik utasa, egy boszniai állampolgár, életét vesztette, rajta kívül öten kritikus sérüléseket szenvedtek. A magyar busz sofőrje is a súlyos sebesültek között van, életveszélyes sérülésekkel szállították a zenicai kórházba, ahol megműtötték, jelenleg kómában van.

A magyar zarándokokat szállító buszon senki más nem sérült meg, a csoport egy másik buszon már tovább is utazott Medjugorjéba.

A medjugorjei Szűz kegyhelye híres búcsújáróhely; azóta, hogy a 80-as években több Mária-jelenésről adtak hírt onnan, 20 millióan keresték fel a világ minden részéből, és a zarándokok áradata nem lankad, noha a katolikus egyház a jelenéseket mindmáig nem ismerte el hivatalosan.