Klaudia
-3 °C
3 °C

Hatan haltak meg az izsáki autóbalesetben

2003.12.19. 12:56
Hat halálos áldozata van annak a balesetnek, ami a Bács-Kiskun megyei Izsák és Kisizsák településeket összekötő úton történt péntekre virradó éjszaka. A Fiat feltehetőleg gyorshajtás miatt kisodródott egy kanyarban és fának csapódott.
Pénteken kora hajnalban egy személyautó - feltehetőleg gyorshajtás miatt - egy S-kanyarban kisodródott és nagy sebességgel fának csapódott. Az autóban ülők szerződéses katonák voltak - tudta meg a HavariaPress. Mint kiderült, fél kettő körül a szabadszállási laktanyából indultak el, egyelőre ismeretlen úticéllal.

Tekintse meg képeinket!
Fotó: Objektív hírügynökség
Az összeroncsolódott járművet egy valamivel később arra haladó autós fedezte fel. Az autó sofőrje először az úttestet borító fém alkatrészekre és nagy mennyiségű avarra lett figyelmes. Kiszállt a kocsijából és akkor látta meg az útszéli fára csavarodott gépkocsit.

A mentőket és a tűzoltókat is ő értesítette. A mentők érkeztek ki elsőként, de a balesetet szenvedett autó utasai közül már senkin sem tudtak segíteni. Mikor az arra utazó autós megtalálta őket, már akkor halottak voltak.

Hárman beszorultak, hárman kirepültek

Az összetört járműben - melynek darabjai tíz-húsz méterre is szétszóródtak a roncs körül- három holttest volt beszorulva. A másik három utas teste a fával való ütközés közben a környező bokrok közé repült.

Az éjjel fél kettő és két óra között történt baleset hat áldozatát kora délelőttre sikerült azonosítaniuk a Bács-Kiskun megyei rendőröknek. A felismerhetetlenségig szétroncsolódott Fiatról kiderült, hogy egy 25 éves, szabadszállási tartózkodási helyű férfi vezette, de a kocsiban ült a jármű 33 éves szolnoki tulajdonosa is. Rajtuk kívül egy 24 éves gyomaendrődi, egy 23 éves kőteleki, egy 39 éves sárbogárdi és egy 27 éves egri férfi vesztette életét a tragikus balesetben.

A tűzoltók a hajnali órákban még dolgoznak a holttestek kiszabadításán. A baleset okát egyelőre vizsgálják, egyelőre azonban a totálkárosra törött személyautó típusát sem lehet pontosan megállapítani.

Hat katona
A balesetben elhunyt szerződéses katonák a Magyar Honvédség Alföldi Kiképző Központnál gép- és harcjármű vezetői képzésen vettek részt

Juhász Ferenc honvédelmi miniszter rendelkezett arról, hogy az elhunytak családtagjai rendkívüli gyorssegélyt kaphassanak. Az ügy kivizsgálására Szenes Zoltán altábornagy, a HM Honvéd Vezérkar főnöke bizottságot jelölt ki, melynek vezetője Tánczos László dandártábornok, a HM Honvéd vezérkar Hadműveleti és Kiképzési Csoportfőnökség csoportfőnök-helyettese a baleset helyszínére utazott.

A temetésről a Honvédelmi Minisztérium gondoskodik - áll a Honvédelmi Minisztérium közleményében.