Sára, Márió
2 °C
6 °C

Busz ütközött egy lengyel kamionnal a 3-as főúton

2006.02.15. 11:23
Frontálisan karambolozott az Agria Volán menetrend szerint közlekedő autóbusza egy kamionnal Heves megyében a 3-as úton.

Három halottja és nyolc sérültje van annak a balesetnek, amely szerda délelőtt, tíz óra után pár perccel történt Heves megyében, a 3-as főút Kápolna és Detk közötti szakaszán. Az Agria Volán menetrend szerint közlekedő autóbusza ütközött össze egy lengyel kamionnal, közölte a katasztrófavédelem szóvivője az MTI-vel.

A kamion egy hosszú kocsisort kezdett előzni, és mivel a manővert nem tudta befejezni, frontálisan ütközött a szemközti sávban közeledő busszal, számolt be az Indexnek Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a helyszíni szemle elsődleges megállapításairól. A busz Kerecsend felől tartott Pest irányába, körülbelül tizenöt utassal.

Három halott

A balesetben életét veszítette a kamion és a busz sofőrje, valamint meghalt egy utas is, egy fiatal nő, mondta el a főhadnagy. A holttesteket tűzoltók emelték ki az összeroncsolódótt járművekből. A balesetnek nyolc sérülje is van, állapotukról egyelőre nem tudni biztosat, a rendőrség információi szerint könnyebb sérülésekkel vitték őket az egri kórházba.

Az érintett szakaszon a műszaki mentés és a helyszínelés idejére az utat teljes szélességében lezárták, a forgalmat a közeli települések útjaira terelték.

Legutóbb január 7-én történt halálos buszbaleset Magyarországon, akkor is hárman haltak meg, amikor árokba csúszott és felborult egy menetrendszerinti busz Fejér megyében.