Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Tömegkarambol a 8-ason

2006.08.30. 14:09
Egy ember meghalt, három - köztük egy gyerek - megsérült abban a Vas megyei balesetben, amelyben kamion rohant egy kocsisorba. A mentés még tart, a 8-as utat lezárták.

Egy ember meghalt három pedig megsérült, amikor kamionok és személygépkocsik ütköztek egy kisbusszal szerda délelőtt Vas megyében, Rátót közelében, közölte a katasztrófavédelem szóvivője az MTI-vel. Egy olasz és egy magyar rendszámú kamion, egy olasz és egy magyar személygépkocsi, valamint egy olasz kisbusz rohant egymásba a Rátót közelében lévő vasúti felüljárón, mondta Dobson Tibor.

A HavariaPress szerint a feltehetően Rábafüzes felé tartó kamion eddig tisztázatlan okból állt meg a felüljárón: a vontató mögött feltorlódott sorba rohant hátulról egy másik kamion. A legelöl álló személyautót az ütközés az egyik kamion alá préselte, sofőrje szörnyethalt. Az MTI azt írja, egy magyar rendszámú személygépkocsiban utazó férfi halt meg, a járműben megsérült egy gyermek, valószínűleg az meghalt férfi kislánya.

A balestben az eddigi adatok szerint egy ember meghalt, egy pedig megsérült. A járművekben gyermekek is utaztak, egyelőre nem tudni, hogy ők megsérültek-e. A 8-as számú főút érintett szakaszán tejes útzár van, a nagy erőkkel kiérkezett tűzoltók jelenleg a sérülteket próbálják kiszabadítani az összeroncsolódott járművekből.