Géza
-11 °C
-4 °C

Hétvégi szerencsétlenségek országszerte

2006.08.20. 11:36
Tóba fulladt egy nő, szakadékba esett egy bányaőr, busz ütközött autóval, autó ütközött motorral a hétvégén.

Szakadékba zuhant és a helyszínen meghalt a Nógrád megyei Ludányhalászi sóderbányájának őre - értesült az MTI a rendőrségtől vasárnap. A 67 éves férfi szombaton este kerékpárral tartott a munkahelyére a sóderbányához vezető keskeny földúton, amikor a kilenc méter magas töltésről a kerékpárral együtt a mélybe zuhant - mondta a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A balesetnek szemtanúi is voltak, az őr a baleset előtt még odaköszönt az ott táborozóknak - közölte Kaszás Ottó. A rendőrség szakértők bevonásával kezdte meg a vizsgálatot.

Női holttest a Velencei-tóban

Egy nõi holttestet találtak pénteken este a fürdõzõk a Velencei-tóban. A HavariaPress úgy tudja, a negyvenkilenc éves asszony holttestét este fél hétkor találták meg. A nõ nem sokkal elõbb merült el a tóban.

A budapesti asszony élettársával ment fürdõzni, de feltehetõen a délután folyamán alkoholt is fogyasztott, így valószínűleg emiatt lett rosszul és merült el a vízben. Az elsõdleges orvosi vizsgálatok alapján szívmegállás okozta a nõ halálát.

Balesetek Budapesten

Meghalt vasárnap kora reggel a fővárosban egy motorkerékpáros, aki személygépkocsival ütközött - közölte a rendőrség az MTI-vel. Budapest IX. kerületében egy benzinkútról kihajtó személyautó ütközött a motorral, amelynek 34 éves vezetője a helyszínen meghalt. Az autóban ülők nem sérültek meg.

Szörnyethalt az a sofőr is, aki szombaton hajnali háromnegyed kettőkor, egy szabálytalan autós miatt rohant villanyoszlopnak gépkocsijával a Nagy Lajos király útján. A negyvenkilenc éves, vecsési férfi a XIV. kerületi Fogarasi út és a Nagy Lajos király útja kereszteződésében nem adta meg az elsőbbséget a balról érkező, huszonnégy éves sofőrnek, emiatt a két jármű összeütközött, majd a fiatalember gépkocsijával egy oszlopnak csapódott. A fiatal sofőr olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

Csongrádban és Borsodban is halálos áldozatok

A helyszínen életét vesztette annak a személygépkocsinak a vezetője, amelyik egy utasok nélkül közlekedő busszal ütközött össze Szegeden vasárnap a kora reggeli órákban - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.

A 43-as út Szegedről kivezető szakaszán egy személygépkocsi eddig tisztázatlan okból áttért a menetirány szerinti baloldalra, ahol frontálisan összeütközött egy utasok nélkül közlekedő busszal - ismertette a helyszíni szemle elsődleges adatait M. Toronykőy Márta, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Az autót vezető 27 esztendős deszki fiatalember olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Még szombaton hajnalban két fiatal, egy fiú és egy lány halt meg közlekedési balesetben Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Sajólád és Bőcs között egy arra járó autós látta meg egy fás, bokros területen a felborult autót. A kiérkezett mentők az autó két huszonéves utasán, egy szirmabesenyői és egy bőcsi fiatalon már nem tudtak segíteni.