Konstantin
12 °C
26 °C

Kórházban a balkányi túszejtő

2008.03.21. 14:47
Nem tudni, hogy mit akart az a férfi, aki túszul ejtett, majd mégis elengedett két nőt, és végül öngyilkosságot kísérelt egy bankfiókban a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Balkányban.

Túszul ejtett két alkalmazottat egy késsel fenyegetőző férfi a balkányi OTP-ben péntek délután, majd később elengedte fogva tartottjait és bezárkózott a bankba, amit hermetikusan körülzártak a rendőrök.

A Borsod Online legfrissebb információi szerint nem sokkal fél négy előtt nagy zaj hallatszott az épület irányából, a hátsó ajtónál lévő kommandósok mentőért kiabáltak. A mentők bementek az épületbe, mert a túszejtő öngyilkosságot próbált elkövetni és megsebesítette magát késével.

A rendőrség közlése szerint a mentősök stabilizálták az ereit felvágó férfi állapotát és rendőri felügyelettel kórházba szállították. A nyomozók megkezdték a helyszíni szemlét és a tanúk kihallgatását. A 30 éves helybeli férfi még nincs kihallgatható állapotban.

Az első hírek szerint az álarcos férfi délután egy óra körül lépett be a Nyíregyházától körülbelül 27 km-re délkeletre található város bankfiókjába és késével megfenyegette a két nőt. Az egyelőre ismeretlen okból végül elengedett túszoknak nem esett baja.

A rendőrség körülvette a bank épületét, de az nem derült ki, hogy mi a férfi szándéka, mondta Fülöp Gergely az Indexnek, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője, aki egyelőre nem tudott több részletet közölni a történtekről.

Nem tudni hát, hogy miért ejtett túszokat a férfi, aki lassan három és fél óráig volt egymaga az épületben. A Borsod Online helyszíni tudósítója szerint a késes férfi a telefont nem vettei fel és semmilyen módon nem kommunikált, nem reagált a rendőrség felhívásaira.

A boon.hu meg nem erősített információi szerint a bank ajtórácsa le volt húzva, ez megerősíti azt, hogy a rabló a déli zárás után jutott be az épületbe. Egy szemtanú szerint a túszejtő először a két alkalmazottat és a biztonsági őrt elengedte, de utána a két nőnek mégis vissza kellett mennie az épületbe.

Mindez egy nappal azután történt, hogy a Komárom-Esztergom megyei Kocsiban csütörtök este egy férfi túszul ejtette feleségét, majd végzett vele és magával is.

15%
4999 Ft
4250 Ft
15%
5999 Ft
5100 Ft