Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Balsay nem fújta meg a szondát

2004.01.09. 17:08
Kisebb balesetet szenvedett még kedden Balsay István fideszes képviselő, akinek VW Golfjába hátulról csúszott bele egy másik autó. A rendőrség tájékoztatása szerint Balsay mentelmi jogára hivatkozva nem fújta meg a szondát.
Néhány százezer forintos kár keletkezett, amikor néhány nappal ezelőtt személyi sérüléssel nem járó közlekedési baleset részese volt Balsay István fideszes országgyűlési képviselő. R. Szabó Ágnes, a Fejér megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense az Indexet arról tájékoztatta, hogy még kedden belecsúszott egy autó a képviselő által vezetett VW Golfba. A szóvivő szerint egyértelmű, hogy a honatya csak részese volt a balesetnek, de nem okozója.

Balsay István
R. Szabó Ágnes elmondta, hogy az ilyenkor szokásos rutinnak megfelelően megkérték a baleset résztvevőit, hogy fújják meg az alkoholszondát. A rendőrségi szóvivő szerint Balsay mentelmi jogára hivatkozva elutasította a szondát, és közölte az egyenruhásokkal, hogy semmiféle szabálysértést nem követett el, a balesetnek csupán áldozata. Miután a rendőrök nem tapasztalták az esetleges ittasság fizikai velejáróit, eltekintettek a vizsgálattól. A rendőrség tájékoztatása szerint a balesetben senki sem sérült meg.

A Fidesz sajtóosztályának tájékoztatása szerint Balsay István nem kívánta megfújni a szondát, de miután kisebb sérüléseket szenvedett, arra kérte a rendőröket, vigyék haza. A sajtóosztály információi szerint a képviselő nem fogyasztott alkoholt a baleset előtt.

Balsay jogorvoslattal él

Jogorvoslattal kíván élni Balsay István fideszes országgyűlési képviselő azokkal a sajtóorgánumokkal szemben, amelyek a valóságtól eltérően, "alaptalan híresztelések nyomán" számoltak be az M7-es autópályán kedden nem az ő hibájából bekövetkezett baleset körülményeiről. Ezt maga a honatya közölte szombaton az MTI-vel.

A fideszes honatya elmondta: influenza-gyanús tünetekkel, lázasan tartott hazafelé Budapestről, amikor az 59-es kilométerszelvénynél "utolérte" a mögötte haladó gépkocsi, s autóját kilökte a pályáról. Hozzátette: bár az ütközésnél nem sérült meg, a fejét alaposan beverte a szélvédőbe.

"A balesetet megelőzően nem fogyasztottam alkoholt. Arra, pedig, hogy pontosan mi történt a karambolt követően, nem emlékszem részletesen. De aki már részese volt egy hasonló balesetnek, tudja, az ember olyankor nem mindig tud tudatosan cselekedni. Annyi biztos: igazoltam magam, s mondtam, mivel nagyon lázas vagyok, mielőbb haza szeretnék menni a családomhoz" - mondta a képviselő. .