Sára, Márió
2 °C
6 °C

Baltával ölt meg egy idős férfit a 16 éves fiú

2003.05.25. 21:01
Egy 16 éves fiút azzal gyanúsítanak, hogy megölt egy kokadi idős férfit. Az RTL Klub vasárnap arról számolt be, hogy a tragédia azért történt, mert a fiú az utcán egy labdával megrúgta a boltból hazafelé tartó idős férfit. Ezen olyan csúnyán összevitatkoztak, hogy pár perccel később a fiú bosszúból megölte az idős embert.
A 60 éves férfira szomszédjai találtak rá szombaton a Hajdú-Bihar megyei település családi házának udvarán. A férfit életveszélyes állapotban szállították kórházba, ám nem tudták megmenteni életét.

Az elhunyton talált külsérelmi nyomokból a rendőrök feltételezték, hogy a férfit megverték. Rövid nyomozás és a helyszíni szemle után hamar megtalálták a gyanúsítottakat, akik ellentmondásba keveredtek.

Később előkerült több, a bűntett elkövetésére utaló bizonyíték is. A rendőrség gyanúja szerint a 16 éves feltételezett elkövető egy baltával verte agyon az idős férfit. Mindezt azért tette, mert a bácsi korábban hangosan szidalmazta, amiért a fiú labdájával fejbe találta.

A fiú részletes feltáró beismerő vallomást tett. A Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntettének alapos gyanúja miatt - fogvatartása mellett - kezdeményezett eljárást.

Az RTL Klub úgy tudja, a szomszédok nem hallottak, nem láttak semmit. Segítséget is az egyik utcabeli kislány hívott a haldoklóhoz, aki olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy alig egy órával később meghalt. A nyomozók eredményes munkáját leginkább a rendőrkutya segítette. A fiú igyekezett minden nyomot eltüntetni.

A 16 éves fiútól az egész falu rettegett, de szólni senki sem mert. A helybeliek elmondták, hogy Attila korábban már betört az óvodába is, sőt egyszer már megverte tanárát is. A fiút a rendőrség őrizetbe vette, ellene emberölés miatt indítottak eljárást.