Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Életfogytigot kapott a nagyszakácsi baltás gyilkos

2006.10.12. 12:04
Első fokon életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a Somogy Megyei Bíróság azt a férfit, aki márciusban egy betörés során baltával szétverte egy idős nő fejét.

Életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték csütörtökön a nagyszakácsi gyilkost a Somogy Megyei Bíróságon. A 44 éves helybeli férfi idén márciusban egy délelőtt segített egy 93 éves nőnek tűzifát aprítani. Amikor végzett a munkával, bement a lakásba és kérte a fizetségét, s ekkor látta, hogy az idős asszony egy műanyag dobozban tartja a megtakarított pénzét a hűtőszekrényben.

A férfi elhatározta, hogy este visszatér, és ellopja a pénzt. Délután lerészegedett, majd visszament a házhoz, és a villlanyóraszekrényben lekapcsolta a biztosítékot. Betörte az ablakot, és bemászott a házba, az idős asszony azonban felébredt, és megpróbált felkelni. A férfi ekkor visszanyomta az ágyra és a fejsze fokával több ütést mért az arcára, majd az áldozat fejére egy párnát rakott. Az idős nő azonnal belehalt sérüléseibe.

A férfi ezután magához vette a pénzesdobozt és hazament. Otthon a pénz dobozát és az elkövetéshez használt kesztyűt elégette. A megszerzett körülbelül 70 ezer forinttal másnap Marcaliba utazott, és egy mobiltelefont valamint egy karórát vásárolt.

A forró nyomon elinduló rendőrök hamar elfogták, a férfi pedig beismerő vallomást tett. Az egyelőre nem jogerős ítélet szerint legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra.