Piroska
3 °C
3 °C

Hazudott a 76 éves baltás

2002.11.29. 11:38
Egy családi vita baltás verekedéssé fajult Ercsiben. A vitát provokáló idős férfi egy baltával fejbe verte a nővére ismerősét. A rendőröket azzal akarta félrevezetni, hogy fordítva mesélte el a történteket.
Egy 76 éves nyugdíjas ercsi férfi állította meg csütörtök délután a járőröző rendőröket és előadta, hogy egy ismerőse baltával fejbe verte. A férfi meg is mutatta a tarkóján lévő vérző sebet.

A rendőrök kimentek a helyszínre, de az adatgyűjtés és kihallgatások során kiderült, hogy a nyugdíjas B. Ferenc hazudott: épp az ellenkezője történt annak, amit állított - mondta az Indexnek R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az idős ember szomszédjában lakó nővérénél segített fát hordani N. György. A két testvér évek óta perben-haraagban él egymás mellett; a vita csütörtökön ismét kipattant. B. Ferenc kijött a házából az utcára és elkezdte szidni, fenyegetni nővérét. Az asszonynál segédkező férfi csitította az idős embert, aki viszont a kezében lévő baltával fenyegette őket. A szóváltást az idős ember azzal zárta le, hogy fejbe verte a békítő vendéget.

Erre N. kicsavarta kezéből a baltát, az idős férfi elesett. Ekkor keletkezett a horzsolásos sérülés a tarkóján, melyet később a rendőröknek mutogatott. A baltával homlokon ütött N.György esetében is könnyű sérülést állapított meg az őt ellátó orvos. A 76 éves férfit súlyos testi sértés kísérlete bűntett alapos gyanúja miatt hallgatták ki.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!