Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hazudott a 76 éves baltás

2002.11.29. 11:38
Egy családi vita baltás verekedéssé fajult Ercsiben. A vitát provokáló idős férfi egy baltával fejbe verte a nővére ismerősét. A rendőröket azzal akarta félrevezetni, hogy fordítva mesélte el a történteket.
Egy 76 éves nyugdíjas ercsi férfi állította meg csütörtök délután a járőröző rendőröket és előadta, hogy egy ismerőse baltával fejbe verte. A férfi meg is mutatta a tarkóján lévő vérző sebet.

A rendőrök kimentek a helyszínre, de az adatgyűjtés és kihallgatások során kiderült, hogy a nyugdíjas B. Ferenc hazudott: épp az ellenkezője történt annak, amit állított - mondta az Indexnek R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az idős ember szomszédjában lakó nővérénél segített fát hordani N. György. A két testvér évek óta perben-haraagban él egymás mellett; a vita csütörtökön ismét kipattant. B. Ferenc kijött a házából az utcára és elkezdte szidni, fenyegetni nővérét. Az asszonynál segédkező férfi csitította az idős embert, aki viszont a kezében lévő baltával fenyegette őket. A szóváltást az idős ember azzal zárta le, hogy fejbe verte a békítő vendéget.

Erre N. kicsavarta kezéből a baltát, az idős férfi elesett. Ekkor keletkezett a horzsolásos sérülés a tarkóján, melyet később a rendőröknek mutogatott. A baltával homlokon ütött N.György esetében is könnyű sérülést állapított meg az őt ellátó orvos. A 76 éves férfit súlyos testi sértés kísérlete bűntett alapos gyanúja miatt hallgatták ki.