Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Raboltak és erőszakoltak

2005.08.02. 14:17
Három embert elfogott a rendőrség abból a négyfős bandából, amelynek tagjai több mint tíz rablást és más erőszakos bűncselekményt követtek el, Fejér és Pest megye területén.

A bandatagok rovására az eddigi adatok szerint legalább tizenegy bűncselekmény írható, ezeket részben a Velencei-tónál, részben pedig Csepel-szigeti falvakban követték el, adta hírül a HavariaPress. Sértettjeik egy része idős volt, más részük viszont védekezésre képtelen fiatal nő, akiket a támadók több esetben meg is erőszakoltak. A három, 29 és 34 év közötti fiatalt a hétvégén fogták el a Velencei-tó közelében, negyedik, 20 éves társukat még keresik.

Az ügyben az első bejelentés július 7-én, Agárdról érkezett, amely szerint kiraboltak és megerőszakoltak egy fiatal nőt. Hasonló eset történt 13-án Velencefürdőn is, majd 29-én Gárdonyban támadott meg négy ember egy csapat 16-17 év körüli lányt. Ekkor nemi erőszak nem történt. Másnapi, negyedik támadásuk alkalmával azonban ismét erőszakoltak. Ezután a tónál nyaralók közreműködésével sikerült elfogni a banda három, feltételezett tagját.

A rendőrség egyébként az első esetek után külön nyomozócsoportot jelölt ki az ügy felderítésére. Nehezítette a dolgukat, hogy a támadók minden alkalommal csuklyát viseltek, így az azonosításuk csak a ruházatuk alapján volt lehetséges. Mint kiderült, a gyanúsítottak Pest megye több, Csepel-szigeti településén is követhettek el hasonló bűncselekményeket. Ezek nyomozása azonban még tart, feltehető ugyanis, hogy azokban az esetekben további társaik is voltak. Az elkövetők - akik rablásaikkal mintegy kétszázezer forint értéket tudtak zsákmányolni - tettükért öttől tíz évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak.