Gizella
9 °C
14 °C

Raboltak és erőszakoltak

2005.08.02. 14:17
Három embert elfogott a rendőrség abból a négyfős bandából, amelynek tagjai több mint tíz rablást és más erőszakos bűncselekményt követtek el, Fejér és Pest megye területén.

A bandatagok rovására az eddigi adatok szerint legalább tizenegy bűncselekmény írható, ezeket részben a Velencei-tónál, részben pedig Csepel-szigeti falvakban követték el, adta hírül a HavariaPress. Sértettjeik egy része idős volt, más részük viszont védekezésre képtelen fiatal nő, akiket a támadók több esetben meg is erőszakoltak. A három, 29 és 34 év közötti fiatalt a hétvégén fogták el a Velencei-tó közelében, negyedik, 20 éves társukat még keresik.

Az ügyben az első bejelentés július 7-én, Agárdról érkezett, amely szerint kiraboltak és megerőszakoltak egy fiatal nőt. Hasonló eset történt 13-án Velencefürdőn is, majd 29-én Gárdonyban támadott meg négy ember egy csapat 16-17 év körüli lányt. Ekkor nemi erőszak nem történt. Másnapi, negyedik támadásuk alkalmával azonban ismét erőszakoltak. Ezután a tónál nyaralók közreműködésével sikerült elfogni a banda három, feltételezett tagját.

A rendőrség egyébként az első esetek után külön nyomozócsoportot jelölt ki az ügy felderítésére. Nehezítette a dolgukat, hogy a támadók minden alkalommal csuklyát viseltek, így az azonosításuk csak a ruházatuk alapján volt lehetséges. Mint kiderült, a gyanúsítottak Pest megye több, Csepel-szigeti településén is követhettek el hasonló bűncselekményeket. Ezek nyomozása azonban még tart, feltehető ugyanis, hogy azokban az esetekben további társaik is voltak. Az elkövetők - akik rablásaikkal mintegy kétszázezer forint értéket tudtak zsákmányolni - tettükért öttől tíz évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak.