Emőke
-4 °C
9 °C

Felmentették Kisbandit

2001.12.04. 20:21
Bizonyítottság hiányában megszüntette a Lakatos András - alvilági nevén Kisbandi - ellen folytatott 25 rendbeli csalás és egy rendbeli sikkasztás miatt indított eljárást az Országos Rendőr-főkapitányság - közölte Somos Zoltán, a gyanúsított ügyvédje.
1994-1996 közötti időszakban elkövetett feltételezett ügyekről van szó, de bizonyítékok hiányában novemberben megszüntették az eljárást Lakatos Andrással szemben. Kisbandi ellen 25 rendbeli csalás gyanúja kölcsönadási szerződésekkel kapcsolatosan, míg a sikkasztásé egy Pontiac típusú személygépkocsi ügyében merült fel.

Ez év októberében más ügyekben két év nyolc hónap börtönbüntetésre, valamint három év közügyektől való eltiltásra ítélte, nem jogerős határozatában a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) Lakatos Andrást, akit az eljáró tanács 416 rendbeli csalásban, mint felbujtót, továbbá négyrendbeli bűnszövetségben elkövetett csalásban ugyancsak, mint felbujtót talált bűnösnek.

A bíróságág az ügyész kezdeményezésére megszüntette Lakatos András előzetes letartóztatását, aki a tárgyalás után úgy nyilatkozott: úgy érzi, hogy szigorú ítélet született ügyében.

Az eljáró tanács Lakatos Andrást és vádlott-társát 35 millió 198 ezer forint és kamatainak kifizetésére kötelezte az úgynevezett Dacia-ügylet károsultjai részére.

Lakatos Andrást, aki 1996 októberében hagyta el Magyarországot, nemzetközi elfogatóparancs alapján az amerikai Szövetségi Nyomozó Hivatal (FBI) 2000. június 8-án vette őrizetbe a Florida-állambeli Miamiban és az idén február 13-án hozták haza az Egyesült Államokból.

Az Igazságügyi Minisztérium az illetékes magyar bíróság által Lakatos András ellen Magyarországon különböző bűncselekmények elkövetésének alapos gyanúja miatt folyamatban lévő büntetőeljárás, köztük a 444 rendbeli csalás miatt kibocsátott elfogatóparancsok alapján terjesztette elő a kiadatási kérelmet.