Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Saját rablását vizsgálta a rendőr

2005.02.02. 11:05
Egy svéd rendőrtiszt december 17-én kirabolt egy bankot, ezután az ügyben indított nyomzás vezetője lett. Nem sokkal a rablás után a rendőrség letartóztatott két gyanúsítottat. Január közepén a nyomozást vezető tiszt új autót vett, ekkor vált kollégái számára gyanússá.
Egy svéd rendőrtiszt, miután kirabolt egy bankot, nyomozást vezetett a rablás ügyében. Az elterelő hadműveletnek használt nyomozás egy rajtaütéssel ért véget. Egy lakásban letartóztattak két - a bankrablás elkövetésével - gyanúsítottat, akiket aztán őrizetbe is vettek, közölte a BBC egy svéd rádióra hivatkozva.

A nyomozó nem sokáig élvezhette a "gazdagságot", mert alig egy hónappal a bűntett után lebukott. A rendőr akkor vált gyanússá kollégái számára, amikor január közepén egy új autót vett. A járművet 219 ezer svéd koronáért (körülbelül 6 280 000 forint) vásárolta. A nyomozó olyan bankjegyeket használt a vásárlásnál, amelyek a bankrablásánál tűntek el.

Bevallott mindent a bíróságon

A harminchat éves férfi a bollnasi bíróságon elismerte, hogy kirabolta a Nordea Bankot a kikötőváros, Soderham közelében. A rablás után fenyegetésekkel tulajdonított el egy autót december 17-én, amit feltehetőleg a meneküléséhez használt. A rendőrtisztet munkahelyi mulasztással is vádolják, amiért a rablás után félrevezette a rendőrséget.

Nagyon megbánta tettét

A rendőr ügyvédje azzal védekezett, hogy védence nagyon megbánta bűnét, és fogalma sincs, miért követte el a rablást. "Nincs vigasz arra, hogy ezt tette, sem a családjától, sem másoktól, akik érintettek az ügyben. Nem tud semmi értelmes magyarázatot adni cselekedetére."- mondta az ügyvéd.