Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Fekete lobogó a bécsi Erste-fiókokon

2002.05.10. 18:37
Hatékonyabb rendőri segítséget kért a Group4 vezetője a banki biztonségi őröknek. Móron a cég egyik dolgozója is életét vesztette. A bank eddig három millió forintos segélyben részesítette az áldozatok hozzátartozóit.
A móri fegyveres rablás, valamint a pénzszállító autók elleni rendszeres támadások arra hívják fel a figyelmet, hogy a rendőrségnek hatékonyabban kellene közreműködnie a bűnmegelőzésben - vélekedett a Group4 Securitas Kft. ügyvezetője a móri tragédia kapcsán tartott pénteki sajtótájékoztatón. Kecskeméti Sándor elmondta: a pénzszállító cégek már többször kezdeményezték, legyen segítségükre a rendőrség a pénzszállítmányok őrzésében, azonban egy belügyminiszteri rendelet előírja, hogy a rendőrségnek tilos ilyen szolgáltatást végeznie.

Kisbenedek Péter, az Erste Bank vezérigazgatója közölte, hogy a bank saját halottjainak tekinti az áldozatokat, temetésükről intézkednek, és hozzátartozók megfelelő anyagi támogatást kapnak. Hozzátette: a bankot biztosító Generali-Providencia Rt. eddig összesen már 3 millió forinttal segítette a hozzátartozókat.

Az osztrák Erste Bank bécsi központjának épületén, a belvárosi Grabenen, valamint a bank kelet-európai leánybankjainak fiókjain pénteken fekete lobogót tűztek ki a csütörtöki móri bankrablás nyomán. A móri az Erste Bank 66 magyarországi fiókjának egyike. A bank Ausztriában 315, Csehországban 684, Szlovákiában 441, Magyarországon 66 és Horvátországban 34 fiókjában összesen 28222 alkalmazottat foglalkoztat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!