Auguszta
-4 °C
2 °C

Bankrablás Kispesten

2005.09.08. 14:48
A kirabolt bankban több ügyfél is tartózkodott, de a rabló csak a biztonsági őrt teperte le.

Fegyveres bankrablás történt Kispesten, adta hírül a HavariaPress. Az egyelőre ismeretlen támadó csütörtökön délután, nem sokkal két óra előtt rontott be a XIX. kerületi Fő utca egyik bankjába.

A bukósisakot viselő rabló fegyvert szegezett a bank biztonsági őrére, és a földre kényszerítette. Miután elvette az őr fegyverét, egy hátizsákot dobott át a pulton, és felszólította az alkalmazottakat, hogy pakolják tele pénzel.

A rablás közben azonban életbe lépett a bank technikai védelmi rendszere, amitől a támadó megijedt, és zsákmányszerzés nélkül futott ki a bankból.

Az első adatok szerint a rablót egy társa várta a bank előtt egy fehér Hondán, és azzal menekültek tovább, de az Index kérdésére a BRFK sajtószóvivője ezt cáfolta. A rendőrség közlése szerint a férfi egyedül követte el a rablást.

Lövés a rablás során nem dördült el, személyi sérülés nem történt. A támadás idején a bankfiókban több ügyfél is volt, ám a rabló velük szemben nem lépett fel fenyegetően, testi épségük - a rendőrség tájékoztatása szerint - nem volt veszélyben.