Botond, Mózes
11 °C
21 °C

Autósüldözés után fejbe lőtte magát a bankrabló

2005.08.26. 21:00
A Honvédelmi Minisztérium egyik őrnagya rabolta ki pénteken az Üllői úti bankfiókot, majd öngyilkosságot kísérelt meg elkövetni, állapota jelenleg életveszélyes.

A délben elkövetett bankrablás tettesével azonos az az ember, aki az Egérút és az M7-es autópálya kereszteződésénél balesetet idézett elő, és fejbe lőtte magát, értesült a HavariaPress. Az MTV Híradója úgy tudja, hogy a Honvédelmi Minisztérium (HM) egyik őrnagya az elkövető.

A férfinek pszichiátriai kezelésre volt szüksége, a gyógykezelés a pénteki bankrablás előtt megindult. Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium szóvivője annyit közölt: az őrnagyi rendfokozatban lévő férfi a HM rendelkezési állományában van, mert jelenleg vizsgálják az egészségügyi alkalmasságát. Ennek szükségességéről azonban a szóvivő nem kívánt részleteket közölni.

A IX. kerületi Üllői úton elkövetett bankrablás elkövetőjét már a kora délutáni órákban azonosították a rendőrök, a több mint kétmillió forintot zsákmányoló őrnagy ugyanis egy kocsmában felejtette iratait. Miután kiderült az is, hogy a feltételezett tettes milyen járművel, és milyen irányban menekül, több járőregység is üldözni kezdte.

Az M7-es autópályánál, az egérúti felüljáró alatt azonban az üldözött ember - a hírügynökség információi szerint - halántékon lőtte magát az autójában, miközben egy balesetet is okozott. A férfi életéért a mentők még a helyszínen küzdenek, ahonnét várhatóan a Szent János Kórház Traumatológiai Osztályára szállítják majd. Az ügyben a Budapesti Katonai Ügyészség nyomoz.

A bankrabló pénteken dél körül támadta meg a IX. kerületi Üllői út egyik bankfiókját. A bankrablás után nem sokkal a rendőrök a helyszín közelében, a VIII. kerületi Corvin közben találtak egy fegyvert. A felhúzott, tár nélküli fekete Parabellum típusú gépfegyver egy lámpaoszlop tövében hevert.

A napszemüveget viselő magányos bankrabló fegyverrel lépett be a bankba. A biztonsági őrtől elvette a pisztolyát, majd a pénzt követelte az alkalmazottaktól. Az eddig még ismeretlen nagyságú összeggel gyalog menekült el, mondta az Indexnek a helyszínen lévő rendőrnyomozó.

Menekülés közben a rabló a Corvin mozi közelében megpróbált beülni egy Suzukiba. Az autó tulajdonosnője azonban ellenált, és kisebb dulakodásba keveredett a bankrablóval, aki elejtette fegyverét, majd futva menekült tovább.