Olivér
4 °C
8 °C

Autósüldözés után fejbe lőtte magát a bankrabló

2005.08.26. 21:00
A Honvédelmi Minisztérium egyik őrnagya rabolta ki pénteken az Üllői úti bankfiókot, majd öngyilkosságot kísérelt meg elkövetni, állapota jelenleg életveszélyes.

A délben elkövetett bankrablás tettesével azonos az az ember, aki az Egérút és az M7-es autópálya kereszteződésénél balesetet idézett elő, és fejbe lőtte magát, értesült a HavariaPress. Az MTV Híradója úgy tudja, hogy a Honvédelmi Minisztérium (HM) egyik őrnagya az elkövető.

A férfinek pszichiátriai kezelésre volt szüksége, a gyógykezelés a pénteki bankrablás előtt megindult. Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium szóvivője annyit közölt: az őrnagyi rendfokozatban lévő férfi a HM rendelkezési állományában van, mert jelenleg vizsgálják az egészségügyi alkalmasságát. Ennek szükségességéről azonban a szóvivő nem kívánt részleteket közölni.

A IX. kerületi Üllői úton elkövetett bankrablás elkövetőjét már a kora délutáni órákban azonosították a rendőrök, a több mint kétmillió forintot zsákmányoló őrnagy ugyanis egy kocsmában felejtette iratait. Miután kiderült az is, hogy a feltételezett tettes milyen járművel, és milyen irányban menekül, több járőregység is üldözni kezdte.

Az M7-es autópályánál, az egérúti felüljáró alatt azonban az üldözött ember - a hírügynökség információi szerint - halántékon lőtte magát az autójában, miközben egy balesetet is okozott. A férfi életéért a mentők még a helyszínen küzdenek, ahonnét várhatóan a Szent János Kórház Traumatológiai Osztályára szállítják majd. Az ügyben a Budapesti Katonai Ügyészség nyomoz.

A bankrabló pénteken dél körül támadta meg a IX. kerületi Üllői út egyik bankfiókját. A bankrablás után nem sokkal a rendőrök a helyszín közelében, a VIII. kerületi Corvin közben találtak egy fegyvert. A felhúzott, tár nélküli fekete Parabellum típusú gépfegyver egy lámpaoszlop tövében hevert.

A napszemüveget viselő magányos bankrabló fegyverrel lépett be a bankba. A biztonsági őrtől elvette a pisztolyát, majd a pénzt követelte az alkalmazottaktól. Az eddig még ismeretlen nagyságú összeggel gyalog menekült el, mondta az Indexnek a helyszínen lévő rendőrnyomozó.

Menekülés közben a rabló a Corvin mozi közelében megpróbált beülni egy Suzukiba. Az autó tulajdonosnője azonban ellenált, és kisebb dulakodásba keveredett a bankrablóval, aki elejtette fegyverét, majd futva menekült tovább.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?