Judit
3 °C
7 °C

Kirabolták a Flórián Üzletház egyik bankját

2002.08.15. 11:44
Két álarcos, fegyveres férfi csütörtökön 10 óra 20 perckor kirabolta a Flórián Üzletházban található pénzintézetet - tájékoztatta az Indexet a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
A rendőrség részleteket nem árult el, csupán annyit közölt, hogy a rablás során lövés nem történt, a banki alkalmazottak közül csak a biztonsági őr sérült meg, amikor a két baseball sapkás férfi elvette tőle szolgálati fegyverét. A bankban több ügyfél is tartózkodott, a tettesek gyalog hagyták el az üzletházat. A tanúk, vagyis a dolgozók és az ügyfelek kihallgatása folyamatban van. A rendőrök több autóval keresik az elkövetőket.

Kutyák is szimatolnak

Az Index információi szerint az üzletházban található CIB bankfiókot rabolták ki. Egyelőre nem tudtuk elérni a pénzintézet kommunikációs vezetőjét, mert tárgyaláson vesz részt. A rendőrség információnkat nem erősítette meg, de nem is cáfolta. A CIB Flórián jelenleg nem fogad telefonhívásokat.

A HavariaPress úgy tudja, hogy a tettesek után induló rendõrök egy dzsekit és egy sapkát találtak a bank közelében, feltehetõleg mindkettõt a menekülõ rablók dobták vagy veszítették el. A ruhadarabokból szagmintát vettek, így most már nyomkeresõ kutyák is bekapcsolódtak a keresésbe.

Tavaly is egy páros rabolt CIB bankot

Elképzelhető, hogy a tettesek azért választották a Flóriánt, mert egy viszonylag kis forgalmú üzletház, ugyanakkor több kijárata is van, több menekülési útvonalon hagyhatták el a helyszínt a tettesek.

Tavaly február 1-jén a CIB bank zuglói, Kerepesi úti fiókját rabolta ki az azóta elkapott "Sörösök" néven ismert páros. A rablásnál ők is elvették és magukkal vitték a biztonsági őr fegyverét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?