Vince, Artúr
-5 °C
0 °C

Deák és Bethlen együtt az új hamis bankón

2004.07.20. 09:28
Újfajta hamis húszezres bankjegyek kerültek forgalomba - értesült a Népszabadság. A pénzen együtt szerepel Bethlen Gábor és Deák Ferenc, mert kétezer forintos bankjegyek felhasználásával készítették őket.
Házilagos készítésű hamisított húszezer forintosok kerültek forgalomba - írja a Népszabadság. A bankókat valódi kétezresek papírjára illesztik és felülnyomásos módszerrel készítik el. "Elég" jó hamisítványok, elsőre nehéz megkülönböztetni őket az igazitól. A pénzen együtt szerepel Bethlen Gábor és Deák Ferenc, mert kétezer forintos bankjegyek felhasználásával készítették őket. A képmás Bethlené, de a vízjelnyomat Deákot ábrázolja.

Eddig kétfajta hamis húszezres került forgalomba. Az egyiknél egy ismeretlen eljárással kimossák a valódi kétezer forintosokból a festéket, majd tintasugaras nyomtatóval rányomják a húszezres lenyomatát. A másik fajtánál leválasztják a kétezresek vízjelet is tartalmazó részét a fémszálig, majd hozzáillesztenek egy közönséges fénymásolópapírra nyomtatott álhúszezrest.

Könnyen ki lehet szűrni a házi készítésű hamisítványokat. A kétezres bankók papírjára nyomtatott húszezresnél meg kell nézni a szorosan a fémszál mellé írt számot, amit a hamisítók nem írnak át. Az a húszezres a hamis, amelyen ez a szám kétezer.

Hamis húszezres a benzinkútnál
Hamis húszezer forintossal fizetett egy autós Szeghalom egyik benzinkútjánál - értesült a HavariaPress. A Békés megyei város rendőrkapitányságára hétfőn jelentették be az egyik helyi töltőállomásról, hogy hamisnak látszó húszezres bankjegyre bukkantak. A vizsgálat eddigi adatai szerint a hamis papírpénzzel kevéssel korábban fizethetett egy egyelőre ismeretlen autós. A városi kapitányságon nyomozást indítottak a bankó eredetének, illetve a felbukkanás körülményeinek pontosítására.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!