Zoltán
-4 °C
9 °C

Előzetesben a hatvannégymilliós sikkasztás gyanúsítottja

2003.05.29. 16:03
Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt az asszonyt, aki a gyanú szerint egy bank alkalmazottjaként hatvannégymillió forintot sikkasztott el Kaposvárott. A nő két és fél éven keresztül 88 esetben utalt át nagyobb összegeket saját számlájára non-profit szervezetektől, hivataloktól. A pénzből üdüléseit finanszírozta és hobbiállatokat vásárolt.
A gazdasági nyomozók az egyik kereskedelmi bank feljelentése nyomán indítottak eljárást a banknál dolgozó 52 éves asszony ellen - tudta meg a HavariaPress. A nyomozás eddigi adatai szerint a nő 2000-től 2003-ig saját, illetve rokonai számlájára utalta át a bank több ügyfelének lekötött betéteit - mondta az Indexnek a Somogy megyei rendőrkapitányság szóvivője, Gelencsér László.

Átutalásokkal leplezte a hiányokat

A károsultak közt főleg non-profit szervezetek vannak, de szerepel köztük gazdasági társaság, illetve hivatal is. A sikkasztó kisebb összegeket forgatott, s a hiányokat pedig belső átutalásokkal leplezte.

Az asszony a saját illetve családtagjainak lakossági folyószámláit egy másik banknál vezette, s a szerzett összegeket a gyanú szerint előzőleg több számlán is átfuttatta. Végül az átutalt összegeket felvette, és családja szükségleteire, valamint saját költséges hobbijaira, utazgatásokra, hobbiállataira fordította.

A családtagok nem tudtak semmit

A vizsgálat eddigi adatai szerint a nő 88 esetben, alkalmanként 200 ezer és kétmillió forint értékben károsította meg a bank ügyfeleit. A rendőrök tanúként kihallgatták a nő családtagjait is, akik állításuk szerint nem tudtak a bűncselekményről.

A nő ellen üzletszerűen, különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás miatt indult eljárás. Ha a bíróság igazoltnak látja a bűncselekményt, az asszony akár 8-10 évet is kaphat.