Bernadett
-2 °C
4 °C

Apja jelentette fel a bankrablót

2005.11.25. 20:14
Lebukott egy bankrablópáros egyik tagja, miután édesapja felismerte a róla készült sorozatfelvételt. A rablók százezer euróhoz jutottak.

Az apja jelentett fel egy bankrablót pénteken Ausztriában, és a fiú így rács mögé került is Bécsben. Az osztrák fővárosban ma már szinte mindennaposak a bankrablások, a tettesek a legtöbbször fittyet hánynak mindenféle biztonsági berendezésnek és kamerának, nem törődnek azzal, hogy egyre pontosabb videofelvételek készülnek róluk.

Így tett egy bankrablópáros is, amely csütörtökön a Bank Austria Creditanstalt egyik bécsi fiókjában fegyverrel kényszerítette a pénztárost, hogy a kasszában levő pénzt pakolja egy reklámszatyorba. A pénzintézet kamerái eközben rendkívül éles sorozatfelvételeket készítettek a minden álcázás nélkül pénzt követelő tettesekről. A képeket aztán feltették az internetre, illetve néhány bécsi lap is közölte azokat.

Bécs egyik kerületi rendőrségén pénteken jelentkezett egy apa, aki a páros egyik tagjában felismerte 16 éves fiát. A rendőrség csak annyit közölt, hogy az apa a volt Jugoszláviából települt át Ausztriába, és a bankrabló páros másik tagja még szökésben van.

A sajtó úgy tudja, hogy a rablók 100 ezer euróhoz jutottak a bankfiókban, és már aznap este elvertek 10 ezer eurót az osztrák főváros egyik bordélyházában.