Ágnes
-1 °C
2 °C

Hetvenegy éves bankrablót fogtak Szegeden

2004.04.23. 13:46
Fegyveres rablás miatt indult eljárás egy hetvenegy éves férfi ellen Szegeden. Az idős bankrabló az OTP szegedi regionális fiókjában zsákmányolt több százezer forintot, azonban hamar, már a kijáratnál elfogták a biztonsági őrök.
Sikerült elfogni azt az idős férfit, aki pénteken délelőtt megpróbálta kirabolni Szegeden az egyik bankot, a tettes a pénzt át is vette, sőt a biztonsági őrre is rálőtt, tudta meg az MTI a rendőrségtől.

Az OTP szegedi regionális fiókjában történt pénteken fél tízkor bankrablás. A Széchenyi téri bankba egy hetvenegy éves férfi lépett be, majd amikor sorra került az egyik pénztárnál, elővett egy pisztolyt, és nagy címletű készpénzt követelt a bank alkalmazottjától, tudta meg az Index a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől . "A pénztáros több százezer forintot adott át" - mondta el Toronykőy Márta.

Az összeg átvétele után a rabló elindult a kijárat felé, és az információs pultnál posztoló biztonsági őr irányába lőtt egyet, egyelőre nem tudni milyen okból. A lövés nem sebesített meg senkit, a rabláshoz használt fegyver az elsődleges szakvélemény szerint egy riasztópisztoly volt.

A bankból kijutó férfit a nyomába eredő biztonsági őrök és egy szolgálaton kívüli határőr tartóztatta fel a rendőrség kiérkezéséig. Az előállított férfi ellen fegyveres bankrablás miatt indult eljárás, kihallgatása délutánra ér véget.