Piroska
-2 °C
5 °C

Túszejtéses bankrablás Franciaországban

2007.06.19. 12:41
Kedden délelőtt megtámadtak egy bankot Párizstól délre, a rablók hat túszt ejtettek. A rendőrség különleges egysége a helyszínen tárgyalt a túszejtőkkel, akik először három nőt engedtek szabadon. A rendőrség különleges egysége délután fél kettőkor behatolt az épületbe, lefegyverezték a támadókat, és kiszabadították a túszokat.

A francia rendőrség kora délután kiszabadította azokat a túszokat, akiket két fegyveres bankrabló ejtett foglyul kedd délelőtt, írj az AFP. A francia hírtelevíziók arról számoltak be, hogy legalább négy túszt ejtettek bankrablók kedd reggel egy Párizstól délre fekvő településen. A támadók délelőtt 10 óra körül törtek be a bankba.

Az LCI beszámolója szerint hat embert tartottak fogva a Párizstól hét kilométerre délre lévő Rungisban egy pénzintézetben, Európa legnagyobb nagykereskedelmi élelmiszerpiaca közelében.

Az i-Télé úgy értesült, hogy a bankrablóknak nyolc túsza volt, a BBC hat fogva tartottról tudott. Az AFP ugyanakkor arról számolt be, hogy az összesen hat túsz közül hármat korábban szabadon engedtek, mindhárman nők. A bankfiókban ezután két banki alkalmazott és egy ügyfél maradt.

A rendőrség különleges egysége körülvette az épületet, amelyben a Crédit Lyonnais bank fiókintézete van. A rendőröket egy alkalmazott értesítette, akinek sikerült kimenekülnie.

A rendőrség emberei megpróbáltak tárgyalni a túszejtőkkel, írja az AFP. Közben megérkeztek helyszínre a mentőautók, a környéket a rendőrség biztosította. Az elitalakulat délután fél kettő körül hatolt be az épületbe, lefegyverezték a támadókat, és kiszabadították a túszokat.