Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Leszakadt egy sífelvonó Bánkúton

2003.02.21. 10:17
Egy síelő könnyebb sérülést szenvedett, amikor eltört a bánkúti felvonó egyik tartóoszlopa csütörtök délután.
Könnyebb sérüléseket szenvedett egy szegedi fiatalember, amikor eltört Bánkúton az egyik sífelvonó tartóoszlopa csütörtök délután. Az ötméteres oszlopon egy hegesztés engedett el, és az oszlop az azon futó drótkötél feszessége miatt lassan eldőlt, mondta el az Indexnek Kovács Zoltán, a Bánkút Síklub elnöke.

Kovács elmondta: Bánkúton csúszóliftek üzemelnek, ezért a fiatalember nem eshetett le a magasból, mint azt a korábbi hírekben állították. Hozzátette, a felvonókat évent ellenőrzik, a balesetet vélhetően anyagfáradás okozta. A kilenc bánkúti felvonó közül nyolc jelenleg is üzemel.

Hazaengedték

A Diósgyőri Vasgyári Kórházba szállított 15 éves fiatalember a hátán szenvedett egy ütést, közölte az Index kérdésére Rácz Sándor osztályvezető főorvos. A fiút még aznap délután hazaengedték, megfigyelésre sem kellett benntartani.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Vennék
  • Hírek