Zsuzsanna
-4 °C
3 °C

Elszámították magukat a bányamentők

2003.10.28. 22:03
Öt napja van 13 bányász az oroszországi Zapadnaja bánya fogságában. Túlélésükre van remény. A tulajdonosok ellen büntetőeljárás indul.
Hátráltatta kedden az oroszországi Rosztov megye Zapadnaja bányájában öt napja bent rekedt 13 bányász kimentésére tett erőfeszítéseket, hogy - számítási hiba következtében - rossz helyen igyekeztek mentőaknán áttörni hozzájuk.

Este még nem volt világos, hogy mikor sikerül mentőaknát vágni a 700 méteres mélységbe szorult bányászokhoz, akiknek sorsa ismeretlen. Az orvosok igyekeznek megnyugtatni a hozzátartozókat: van remény a túlélésre, mivel a bányában kondenzvizet ihatnak a bent rekedtek, és plusz 20 Celsius-fokos hőmérsékletű helyen lehetnek.

A főállamügyészség bejelentette, hogy büntetőeljárást indít a novosahtyinszki bánya tulajdonosai ellen.

A bányászok múlt csütörtök este óta vannak a mélyben, mert egy föld alatti vízbetörés elárasztotta a munkavégzésük helye felett levő tárnát, lehetetlenné téve a felszínre jutást. A vízbetörés következtében megszűnt a bányában az áramellátás, a 700 méteres mélységben rekedt bányászoknak nincs élelmük, s meglehetősen kevés levegő maradhatott a tárnában.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Spiró György Kőbéka

3499 Ft
2975 Ft