Márk
13 °C
28 °C

Nem élték túl a sújtólégrobbanást

2006.11.23. 07:59
Szerda este folytatták a keresést abban a lengyel bányában, ahol kedden ezerméteres mélységben robbanás történt. Megtalálták mind a tizenöt, eltűntként nyilvántartott bányász holttestét.

Megtalálták a lengyelországi bányaszerencsétlenségben eltűnt tizenöt bányász holttestét, ezzel huszonháromra emelkedett a baleset halálos áldozatainak a száma. A friss fejleményről Zbigniew Madej, a bányatulajdonos KW társaság szóvivője tájékoztatta a sajtót.


A végleg bentrekedtek rokonai

A mentőalakulatok csak szerda este indították újra a kutatást, miután a beomlott tárnában elviselhető szintre csökkent a levegő metángáztartalma, amivel együtt a robbanásveszély is mérséklődött. A veszély miatt szerda reggel szakították félbe a keresést. Szerdáról csütörtökre virradó éjjel 13 holttestet találtak meg, majd csütörtököm kora reggel rábukkantak az utolsó két, már halott bányászra is.

A felső-sziléziai Ruda Slaska-i - Katowice közelében fekvő - Halemba bányában 1000 méteres mélységben kedden bekövetkezett robbanás, amit valószínűleg metángáz okozott, az elmúlt évek egyik legsúlyosabb bányaszerencsétlensége Európában.