Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Gyásztrikók víz alatt

2001.06.25. 14:31
Kapcsolódók (1)
Nem a pénz, hanem a szereplés lehetősége, az ismertté válás motiválta a Bár című magyar Big Brother show szereplőit, amikor vállalták, hogy tíz héten keresztül napi 24 órás kameramegfigyelés alatt élnek és dolgoznak egy Andrássy úti kávézóban. A kezdő tizenegyből már csak öten vannak játékban, négy hét múlva pedig eldől, kit ítél a közönség a legszimpatikusabbnak, és ki viszi haza az ötmillió forintos fődíjat. A játékosok a közönség megnyerésére vasárnap "vizes trikó- vizes boxer" versenyt rendeztek, a kis számú induló és a mindent takaró fekete pólók azonban nem hozták lázba a voyeur közönséget.
Hideg a víz
Mindössze három, meglehetősen kismellű lány és egy bajor amazon mérte össze erejét vasárnap este az első magyar Big Brother show, a Bár játékosai által szervezett "Vizes trikó - vizes boxer" versenyen, a tízhetes interaktív sorozat helyszínéül szolgáló Fashion Caféban. A programot kiötlő stáb részben arra alapozta ötletét, hogy a magyar vízilabda-válogatott Eb-győzelmét a bárban kivetítőn végigizguló, közben lerészegedő közönséget lázba hozza majd a vízipóló-vizes trikó asszociáció, a sportot nemzeti ügynek tekintő magyar lélek fájdalma azonban rátelepedett az amúgy erotikus izgalmakat ígérő programra. Tetézendő a bajt, a verseny csúszása miatt a várakozóknak ritka pr-ösztönnel az RTL Klub Kokó-interjúját vetítették, így a közönséget már alig hozta lázba, hogy a felfújható világoskék gumimedencébe beállított négy bátor leányra karnyújtásnyira tőlük hideg vizet locsolnak, ők pedig a látványt tapssal jutalmazva győztest választhatnak közülük.

Karcsú felhozatal

Pedig a Bár játékosai (majdnem) mindent megtettek. Nyolc körül a pólók és a boxeralsók is megérkeztek; a fehérről álmodó gyér nézősereg pedig rezignáltan vette tudomásul, hogy a trikók XL-es feketék. Így, bár a Fascion Café közönsége nem maradt cicikre tapadó vizes trikók látványa nélkül, a szomszédos asztal Kansasban még kiskorúnak számító közönségének megjegyzése szerint, karcsú volt a felhozatal.

A vizestrikó-versenyek szakértői szerint a hazánkban mindenképpen újdonságnak számító "vizes boxeralsó" versenyszámban nem érkezett nevezés, nem tudni, az ötlet újszerűsége vagy az elképzelt látvány bátortalanította el a potenciális jelentkezőket. A végeredmény egyébként nem hozott meglepetést: a győzelmet érő tapsot a legszebb induló, az őzikeszemű Szandra kapta, aki azonban egy hirtelen fordulattal lemondott nyereményéről, mondván, ő nem kíván 24 órát eltölteni a tévé-show öt, még versenyben maradt játékosával. Pedig jó néhányan cseréltek volna vele, a Viasat3 hetedik hete futó sorozatának szereplői körül ugyanis népes rajongói tábor alakult ki.

Kiugrási lehetőség

Senki nem a pénzért van itt, az ismertség számít, a szereplési lehetőség - vélekedett az Indexnek a húszéves Napsugár, a Bár legfiatalabb játékosa, aki szerint ez természetesen nem azt jelenti, hogy nem jönne jól bármelyiküknek az 5 millió forintos fődíj. A Bárba a német Big Brother sorozat hatására jelentkező Napsugár kommunikáció szakra szeretne menni, az újságírás érdekli, így kiugrási lehetőséget lát a műsorban: a két hete a műsorból kiszavazott Laura például már állásajánlatot is kapott a Vasat3-tól.

Borítékolható a győztes

Napsugár
Napsugár annak ellenére, hogy a játék honlapjának szavazási eredménye szerint a netes közönség egyik kedvence, szimpatizánsai honlapot készítettek neki, és az utóbbi két hétben is a közönség voksai mentették meg a "kieső székből", úgy érzi, sorsa már megpecsételődött: két héten belül búcsúznia kell a játéktól. Nem véletlen, hogy a skandináv országokban is mindig fiú nyerte a játékot, nálunk sem lesz ez másképpen, a fiúk ugyanis sokkal összetartóbbak -latolgatja az esélyeket Napsugár, aki elmondása szerint nem taktikázik, hanem mindig annak adja a kieső székbe juttató mínuszt, akivel a legkevésbé tud együtt dolgozni. Szerinte egyébként már borítékolható a győztes, nevet azonban nem mond, nehogy azzal befolyásolja a nézők véleményét.

Napsugár: Soha nem drogoztam

Napsugárnak leginkább a barátai hiányoznak, a 24 órás kamerás megfigyelés és a kötelező mikroport miatt ugyanis a műsor kezdete óta nem szívesen látogatják, mesélnek neki. A játék legkellemetlenebb részét azonban nem is az állandó megfigyelés vagy a kötöttségek, hanem a szaporodó negatív visszacsatolások jelentik: egyre több a rossz hangú e-mail, Napsugár pedig úgy érzi, nem ő tehet arról, ha a közönség azzal, hogy őt bent tartja, valaki mást kiejt a játékból. A műsorról szóló fórumokon egyébként rendre drogosnak titulálják, ám erre ő csak legyint: "Soha nem drogoztam, és teljes mértékben elítélem, amióta azonban itt vagyok, rendszeresen dohányzom, és minden nap iszom. Nehéz lesz visszatérni a normális kerékvágásba" - teszi hozzá. A szereplés jó oldala az ismertség, bár tisztában vagyok azzal, hogy egy senki vagyok - mondja Napsugár, aki szerint Magyarország kis ország ahhoz, hogy valódi sztárkultusz alakuljon ki.

Az ismertséget nem lehet pénzre váltani

Zoli, Napsi és Erika
A magyar Big Brother show játékosainak életét még négy hétig követik a WC-k kivételével mindenhová a kamerák, a negyedik hét végén pedig a nézők döntenek arról, a bent maradó két versenyző közül ki nyeri az ötmillió forintos fődíjat. A többiek üres kézzel távoznak, a Bár működtetésért kapott fizetésük ugyanis inkább csak a létfenntartásra elég, a jattnak pedig csak töredékét kapják meg. Az ismertséget azonban nem lehet pénzre váltani: a többségében gyenge torkú játékosok lemezre énekeltek egy dalt, klipet forgattak, naponta szerepelnek a tévében és az újságokban, és magukénak tudhatják a Viasat3 kicsi, ám annál lelkesebb nézőközönségét is.