Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Görögországban kapták el a brutális baracsi gyilkosokat

2005.11.23. 14:41
Görögországban fogták el a nyár végén Baracson elkövetett brutális gyilkosság gyanúsítottjait. Csikós Bélánét és fiát azzal gyanúsítják, hogy agyonvertek és kiraboltak egy idős házaspárt.

Görögországban fogták el az augusztus 27-én Baracson elkövetett brutális emberölés feltételezett tetteseit. A 36 éves dunaújvárosi Csikós Bélánét és 17 éves fiát azzal gyanúsítják, hogy a nyáron agyonverte és kirabolta a köztiszteletben álló, idős dunaújvárosi állatorvost Szenttornyay Györgyöt és feleségét.

Csikós Bélánét és fiát november 15-én fogták el Görögországban, miután a nyomozást folytató Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság felvette a kapcsolatot a Nemzeti Nyomozó Iroda Célkörözési Alosztályával.

Az MTI - hivatalosan nem megerősített - információja szerint Csikós Gábor Görögországban egy kézilabda csapatnál jelentkezett játékra, és akkor derült ki, hogy nemzetközi elfogatóparancs van érvényben ellene és édesanyja ellen.

A gyanúsítottak egyszerűsített átadási eljárásáról Görögország illetékes igazságügyi szerve dönt, Magyarországra szállításukról pedig az Interpol Magyar Nemzeti Iroda intézkedik - közölte Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőrség szerint Csikós Béláné és fia augusztus 27-én délelőtt Baracson olyan brutálisan bántalmazta a Szenttornyay-házaspárt, hogy a kórházban belehaltak sérüléseikbe. A tettesek elvitték a házaspár mobiltelefonját, valamint készpénzt és bankkártyát raboltak el.

A segélykiáltásokat hallva a szomszédban lakó hölgy átment a gyilkosság helyszínére, tőle a tettesek elvették két aranykarperecét, majd bezárták egy helyisége.

A rendőrség az eset után tizennyolc órával már tudta, kik követhették el a rablógyilkosságot, de Csikós Bélánénak és fiának nem sikerült a nyomára bukkani.

Az eset olyan nagy felháborodást váltott ki, hogy a gyilkosság után Dunaújvárosban szabályos lincshangulat alakult ki.